Belföld

Hornung Ágnes: A családszervezetek fontos partnerei az államtitkárságnak

Fontos, hogy a családok biztonságban érezzék magukat

A családszervezetek fontos partnereink, folyamatosan várjuk az észrevételeiket az ügyben, milyen intézkedésekkel tudná még segíteni a kormány a családokat – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Családszervezetek XI. konferenciáján.

Hornung Ágnes: A családszervezetek fontos partnerei az államtitkárságnak
Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára beszédet mond Családszervezetek XI. konferenciáján, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) szakmai rendezvényén Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2023. március 3-án. Jobbról Kardosné Gyurkó Katalin, Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hornung Ágnes a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) szakmai rendezvényen arról beszélt, hogy nagyon sokféle család van – egyszülős, nagycsalád, szülő nélkül nevelkedő gyerekek –, a civil szervezetek pedig minden területet lefednek, ami nagy segítség a szakmai munka során.

Az elmúlt 12 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül a családtámogatási rendszer, mostanra már több mint harmincféle intézkedést hozott a kormány a bölcsődefejlesztéstől az otthonteremtési támogatáson keresztül a fiatal édesanyák szja-mentességéig – emlékeztetett az államtitkár.

Kiemelte, a jövőben is arra törekszenek, hogy a meglévő rendszert „finomhangolják”, még kiterjedtebbé és komplexebbé tegyék azon elvek menték, amelyeket a kezdetektől követnek: minden vágyott gyerek megszülessen, a családok anyagi biztonságban éljenek, valamint minőségi kapcsolat legyen a munka és a családi élet között.

A kormány kiszámíthatóságot szeretne biztosítani a családoknak, ennek érdekében pedig továbbra is várják a családszervezetek észrevételeit, hogy milyen intézkedésekre lenne még szükségük a családoknak – mondta Hornung Ágnes.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta, az évről évre megrendezett konferencia célja, hogy a különböző területeken tevékenykedő családszervezetek erőit egyesítsék, ami különösen fontos az elmúlt évek újabb és újabb kihívásainak fényében.

Nagyon fontos, hogy a családok biztonságban érezzék magukat, mert csak így születhetnek meg a kívánt gyerekek – emelte ki a NOE elnöke, hozzátéve, a családok a jövőben is bízhatnak a családszervezetekben és a kormány támogatásában.

Kapcsolódó írásaink