Belföld

„Felelőtlen árulásnak tartjuk, hogy a dollárbaloldal még most is fegyverrel szállna be a háborúba"

Tisztújító ülést tartott a Fidelitas Országos Választmánya

A Fidelitas hétvégén megtartotta országos választmánya tisztújító ülését. A vármegyei választmányok küldöttei Fekete Dávidot újraválasztották a testület elnökének, az alelnökök Gulyás Gergely Kristóf, Horváth Tamás, Korponyai Ernő, Kovács Roland és Szilágyi Bence Zoltán lettek – derül ki a Fidelitas lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

„Felelőtlen árulásnak tartjuk, hogy a dollárbaloldal még most is fegyverrel szállna be a háborúba"
Az asztalnál Fekete Dávid és Kósa Lajos
Fotó: Facebook / Fidelitas

Mint írták, az országos testület választja a szervezet etikai- és mandátumvizsgáló bizottságának tagjait is, amelynek elnöke Kiss Dávid lett. A bizottság tagjai: Balla Kamilla, Böjthe Péter, Ésik Oláh Nikolett, Horvát Alex. A szervezet vármegyei küldöttei politikai nyilatkozat elfogadásával zárták a választmány ülését.

A politikai nyilatkozat a következő:

„Az elmúlt egy év rendkívüli kihívások elé állította a generációnkat. Olyan idők köszöntöttek ránk, amikről eddig csak a történelemkönyvekből és nagyszüleink elbeszéléseiből hallottunk. A szomszédunkban zajló agresszió borzalmai, kárpátaljai fiatal barátaink érintettsége és a mások háborújában ontott magyar vér mindannyiunk számára fenyegető közelségbe hozza a harcok rideg valóságát. Veszélyesnek tartjuk, hogy az Európai Unió vezetői és NATO nem a konfliktus feloldásán és a béketárgyalások kikényszerítésén, hanem a konfliktus elmélyítésén és a fegyveres harcok támogatásán fáradoznak. Felelőtlen árulásnak tartjuk, hogy a dollárbaloldal még most is fegyverrel szállna be a háborúba, és a szankciók támogatásával még azután is idegen érdekeket képviselnek, hogy kiderült róluk: kilóra megvásárolták őket. Meggyőződésünk, hogy a háború végét csak azonnali fegyverszünet és a béketárgyalások megkezdése hozhatja el. A Fidelitas elkezdte a felkészülést a 2024 tavaszi Európai Parlamenti és önkormányzati választásra, ahol két nagy feladat vár ránk és jelöltjeinkre. Az Európai Parlamentből ki kell söpörni a nemzeti érdekeket eláruló dollárbaloldal politikusait és a korrupt brüsszeli baloldalt. A magyar önkormányzatokból pedig ki kell szorítani az olyan politikusokat, akik Magyarország fejlődése és versenyképessége ellen dolgoznak, mindezt helyi kezdeményezéseken keresztül, a fejlesztések és a munkahelyteremtés akadályozásával. Az elkövetkező egy éven a következő évtizedeink múlnak. Ennek megfelelő fegyelmezettséggel készülünk a ránk váró feladatra” – írták.

Kapcsolódó írásaink

Farkas Dániel lett a Fidelitas elnöke

ĀA Fidesz ifjúsági társszervezete alelnöknek Biró Marcellt, Hack Angelikát, Kálmánczi Miklóst, Kozma Dávidot, Kupcsok Pétert, Mohácsy Istvánt és Tóth Réka Kamillát választotta meg