Belföld

Gulyás Gergely: Hegedűs Loránt életműve a következő nemzedékeket szolgálja

Hegedűs Loránt életműve a következő nemzedékeket szolgálja – méltatta Gulyás Gergely a néhai református püspököt a Károli Gáspár Egyetemen (KRE) pénteken, a neki állított emléktábla avatásán.

Gulyás Gergely: Hegedűs Loránt életműve a következő nemzedékeket szolgálja
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: Hegedűs Lorántnak köszönhető, hogy harminc évvel ezelőtt létrejött a református egyetem, amely mára a magyar keresztyénség meghatározó szellemi műhelyévé vált.

Kitért arra: Hegedűs Loránt a szocializmus idején a reménytelenség korszakában egyedül Istenben bízva vállalta hivatását. Bárhol teljesített szolgálatot, Budapesten vagy éppen az üldöztetésben, közösségek nőttek ki körülötte.

Balog Zoltán dunamelléki püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke arról beszélt: a KRE alapításához három dolog kellett: a hit bátorsága, prófétai látás és offenzív tudományos igényű teológiai gondolkodás.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom