Belföld

A közvélekedés Orbán Viktort tartja a legalkalmasabbnak

Felmérte a Nézőpont Intézet, hogy a polgárok kit tartanak a legalkalmasabb miniszterelnöknek. Donáth Annát még Toroczkai László is megelőzi, hiszen utóbbi hét százalékon áll.

A közvélekedés Orbán Viktort tartja a legalkalmasabbnak
Toronymagasan vezet a jelenlegi kormányfő
Fotó: Nézőpont Intézet

Mint a honlapon olvasható, az elmúlt hetekben az ellenzék több vezetője, Toroczkai László, Donáth Anna és Dobrev Klára, múlt hétvégén pedig Orbán Viktor is megtartotta évértékelő beszédét. Az intézet ennek kapcsán végezte el a kutatást. 

A magyarok többsége (negyvenkilenc százalék) Orbán Viktort tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Kevesebb mint harmadannyian (tizenhárom) tartanák a legjobb választásnak Dobrev Klárát, s ennél is jóval kisebb arányban Toroczkai Lászlót (hét) vagy Donáth Annát (hat).

A tavaly április óta fennálló ellenzékváltó hangulat újabb bizonyítéka, hogy csaknem annyian gondolják úgy, hogy egyik sem a legalkalmasabb jelölt (tizenegy százalék), mint amennyien Dobrevet választották, s a tanácstalanok aránya annál is nagyobb, mint amennyien a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc feleségére adnák a voksukat.

Még lesújtóbb eredmény a baloldal számára, hogy szavazóik huszonhét százaléka nem tud választani a jelenlegi ellenzéki ajánlatok közül. Kifejezetten rossz eredmény a visszatérő Donáth Anna számára, hogy tíz baloldali szavazóból mindössze egyet tudott eddig maga mellé állítani, míg elsődleges konkurenciája, Dobrev Klára a kormánykritikus választói közönségének több mint egyharmadát. Mindezek alátámasztják, hogy a baloldali jelöltek egyelőre elsősorban nem Orbán Viktor, hanem egymás kihívói.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom