Belföld

Azonnali segítséget nyújt Törökországnak a Magyar Honvédség

A sátrak akár nyolc ember ideiglenes elszállásolására is alkalmasak

Katonai sátrakat ajánlott fel a Magyar Honvédség a törökországi természeti katasztrófa következményeinek enyhítésére szombaton; az ötven „csapatsátort” Dunaharasztiban adták át a török fél logisztikai munkatársai részére – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Azonnali segítséget nyújt Törökországnak a Magyar Honvédség
Katonai sátrakat ajánlott fel a Magyar Honvédség
Fotó: honvédelem.hu

Azt írták, hogy a nagy stabilitású honvédségi katonai sátrak jellemzője az egyszerű és gyors telepíthetőség, áttelepíthetőség különböző talaj- és szélsőséges éghajlati viszonyok mellett is.

Sokrétű felhasználása mindössze a belső berendezésen és kialakításon múlik, így szálláshelyen túl adminisztratív, egészségügyi, vagy akár raktározási feladatok végzésére is alkalmassá tehető – tették hozzá.

A sátrak összefűzhetőségének köszönhetően a hasznos terület tetszőlegesen sokszorozható.

A sátrak – fűtőberendezés telepítésével és matracok elhelyezésével – akár nyolc ember ideiglenes elszállásolására is alkalmasak.

A Magyar Honvédség azonnali segítségnyújtásaként felajánlott ötven 63M katonai sátrat a török fél dunaharaszti logisztikai központjában vették át, ahonnan a segélyszállítmány közúton indul el hamarosan Törökországba – áll a tárca közleményében.

Kapcsolódó írásaink