Belföld

Folytatni kell a hadiipar fejlesztését

Német cégvezető a Karmelita kolostorban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját. A miniszterelnök közölte, hazánk megvédése a legfontosabb célunk.

Folytatni kell a hadiipar fejlesztését
Armin Papperger, a Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatója
Fotó: dpa via AFP/Julian Stratenschule

Várbeli hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadta csütörtökön Orbán Viktor kormányfő Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter társaságában Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen elhangzott, tavaly, az elmúlt három évtized legnehezebb évében is rendkívüli teljesítményt nyújtott a hazai gazdaság és ipar. A veszélyek korába lépve, az ukrajnai háború idején látszik, jó döntés volt a magyar hadiipar fejlesztési programjának elindítása.

Orbán Viktor leszögezte, Magyarország megvédése a legfontosabb célunk, ezért a honvédség és a hadiipar fejlesztése az európai szankciós válság ellenére sem lassulhat. Így a Rheinmetall és a magyar állam együttműködése is zavartalanul folytatódik – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink