Belföld

Új bölcsőde építését kezdték meg Kaposvár belvárosában

A város 2030-ig szóló várospolitikai programjának egyik legfontosabb pontja, hogy szülessen több gyermek a településen

Korszerű, négy csoportos bölcsődét építenek önkormányzati beruházásban több mint hatszázmillió forintból Kaposvár belvárosában – jelentette be a város polgármestere szerdán a somogyi vármegyeszékhelyen.

Új bölcsőde építését kezdték meg Kaposvár belvárosában
A bölcsődefejlesztések segítik az édesanyák visszatérését a munkába
Fotó: MH/Purger Tamás

Szita Károly (Fidesz–KDNP) a leendő bölcsőde helyszínén rendezett sajtótájékoztatón az MTI-hez eljutatott hangfelvétel szerint kijelentette: a város 2030-ig szóló várospolitikai programjának egyik legfontosabb pontja, hogy szülessen több gyermek a településen, hiszen ha nincs gyerek, nincs jövő – mondta.

Ennek érdekében, fűzte hozzá, az önkormányzat részéről meg kell teremteni a gyermekvállaláshoz mindazt, ami e célt szolgálja, így a biztos munkahely, megfelelő fizetés, otthon és gyerekbarát infrastruktúra mellett a bölcsődékre is szükség van.

Az új, kétszintes, 800 négyzetméteres, négycsoportos, melegítőkonyhával rendelkező, napelemekkel támogatott hőszivattyús fűtési rendszerrel működő bölcsődét egy több mint tíz éve kiürített egykori óvodaépület helyén építi meg helyi kivitelező jövő év elejéig a város által elnyert európai uniós forrásokból, 603 millió forint értékben – derült ki a sajtótájékoztatón.

Szlicki Katalin, a város bölcsődei központjának vezetője közölte: a beruházásra nagy szükség van a városban, hiszen a jelenleg 280 gyermeket befogadni képes kaposvári bölcsődék jelenleg is közel százszázalékos kihasználtsággal működnek, és csak tavaly 446 gyermek született a vármegyeszékhelyen.

Kapcsolódó írásaink