Belföld

Fél évig a kormány fizeti a Dunaferr dolgozóit

Orbán Viktor szeretné, hogy stabil működést biztosító tulajdonosa lehessen a dunai vasműnek

A következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét – jelentette be a közösségi oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök közlése szerint ez több mint 16 milliárd forint.

Fél évig a kormány fizeti a Dunaferr dolgozóit
Orbán Viktor
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

– A mai napon találkoztam azzal a csapattal, amelyet Mészáros Lajos képviselőtársam vezet. Ő Dunaújváros parlamenti képviselője, a csapat pedig azon dolgozik most már hosszú hónapok óta, hogy megmentsük a Dunaferrt – idézte fel Facebook-videójában a kormányfő. Orbán Viktor elmondta: a Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok, a vállalatvezetők és végül a brüsszeli szankciók.

– Sajnos Brüsszeltől hiába várunk segítséget, onnan csak szankciók jönnek, más nem. Ezért a mai kormányülésen a Mészáros Lajos előterjesztésére azt a döntést hoztuk, hogy a következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét, ez több mint 16 milliárd forint. És a következő hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy a hat hónap elteltével megbízható, stabil működést biztosító tulajdonosa lehessen majd ennek a magyar ipar számára nélkülözhetetlenül fontos dunaújvárosi vasműnek – biztatta a munkavállalókat a miniszterelnök.

Kapcsolódó írásaink