Belföld

A Fidesz–KDNP elutasítja a szegedi óvodabezárásokat

A Fidesz–KDNP továbbra is elutasítja az óvodabezárásokat, s minden törvényes eszközzel fel fogunk lépni a Szeged érdekei ellen ható tervvel szemben – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Haág Zalán, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője, az oktatási bizottság tagja.

A Fidesz–KDNP elutasítja a szegedi óvodabezárásokat
Haág Zalán a baloldal által bezárásra javasolt Napsugár Óvoda előtt
Fotó: Haág Zalán

Haág Zalán emlékeztetett arra, hogy legutóbb tavaly áprilisban röppent fel a hír három szegedi óvoda bezárásáról. Az érintett szülők és a Fidesz–KDNP tiltakozása, no meg a szegedi baloldal szokványossá váló cicaharca akkor megmentette a kisdedóvókat. A DK helyi vezetője annak idején így fogalmazott: „Nem lesznek óvodabezárások Szegeden, a fenntartó önkormányzat fenntartói jogokat gyakorló közgyűlésében a képviselők többsége nem támogatna egy ilyen gondolatot.”

Azóta sok víz lefolyt a Tiszán, a DK is megkapta a maga júdáspénzét, s a harminc ezüsttel felérő alpolgármesteri posztért cserébe Binszki Józsefet éri a megtiszteltetés, hogy megindokolhassa immáron négy óvoda bezárását (ugyanazokkal a szavakkal, melyeket nem oly rég még hevesen elutasított, igaz, akkor még nem alpolgármesteri bársonyszékben foglalt állást és helyet). Nem számít a Sás utcai óvoda megmentése érdekében összegyűlt másfél ezer aláírás, miként a Bem utcai óvoda 115 százalékos kihasználtsága sem. De most már a DK-frakcióvezető körzetében működő Napsugár óvoda sem menekülhet, s a baloldal javaslata szerint lakat kerül a Honfoglalás utcai óvodára is.

A baloldal arról beszél, hogy a kormány nem nyújt rezsitámogatást az intézmények fennmaradásához – miközben néhány hete harcolt ki Mihálffy Béla országgyűlési képviselő 1,3 milliárdot erre a célra. Botka László cinikus módon még megvárta a komoly összegű támogatás bejelentését, majd – arcul csapva az alsóvárosi, móravárosi, tápéi és tarjáni kisgyermekes családokat – halálra ítélte az érintett óvodákat - fogalmazott Haág Zalán. Hangsúlyozta: a baloldal most is a megszorítás politikáját folytatja, illetve az esetleges befektetői érdek mentén cselekszik, s nincs tekintettel az óvodájukhoz, óvónőjükhöz, dajkáikhoz és pajtásaikhoz ragaszkodó kisgyermekekre.

A Fidesz–KDNP továbbra is elutasítja az óvodabezárásokat, s minden törvényes eszközzel fel fogunk lépni a Szeged érdekei ellen ható tervvel szemben – egyúttal tiltakozásra kérjük az érintett családokat és a velük szolidáris szegedi polgárokat, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is megmentsük óvodáinkat a bezárástól – ígérte Haág Zalán.

Kapcsolódó írásaink