Belföld

Ismét megszervezik az Ősök napját Bugacon

Ismét megrendezi a Magyar–Turán Szövetség augusztus első hétvégéjén az Ősök Napját a Bács-Kiskun Vármegyei Bugacon – közölték a szervezők.

Ismét megszervezik az Ősök napját Bugacon
Hagyományőrzők lovasharc-bemutatója az V. Ősök napja hagyományőrző fesztiválon Bugacon
Fotó: MTI/Bús Csaba

A tájékoztatás szerint az Ősök napján a Kárpát-medence minden szegletéből érkező magyar közösségek együtt ünnepelnek, és méltósággal emlékeznek közös, történelemformáló őseikre.

Az ünnepségsorozat révén a szervezők kétévente augusztusban méltó emléket kívánnak állítani Atilla és Árpád nagyfejedelmeknek, a hun, avar és honfoglaló magyar ősöknek, valamint tisztelegnek a pozsonyi csata hősei előtt és minden, a hazájáért életét áldozó magyar hős emléke előtt.

Mint írták, a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségét augusztus 4. és 6. között rendezik meg, és az elmúlt évekhez hasonlóan tradicionális seregszemlével, harci bemutatókkal, lovas versenyekkel és vetélkedőkkel, íjász programokkal, szakmai kiállításokkal, valamint zenei rendezvényekkel készülnek.

Az Ősök Napjára ezúttal is épül jurtatábor, lesz kézműves bemutató és vásár, szerveznek gyermekprogramokat, és nem maradnak el az ismeretterjesztő előadások sem.    

A VII. Ősök Napja részletes programja a www.kurultaj.hu, valamint www.facebook.com/kurultaj oldalakon lesz olvasható.

Kapcsolódó írásaink