Belföld

Álhírt cáfol a Pénzügyminisztérium

„Félrevezető és csúsztatáson alapul a hvg.hu »Hatvanszor írta át a kormány a 2022-es költségvetést« címmel megjelent mai írása” – reagált közösségi oldalán a Pénzügyminisztérium a portálon nemrégiben megjelent cikkre. 

Álhírt cáfol a Pénzügyminisztérium
A tárca közösségi oldalán cáfolta a HVG cikkében megjelenteket
Fotó: Wikipedia

A tárca a bejegyzésében kiemelte: „A valóság ezzel szemben az, hogy nincs szó a költségvetés átírásáról. A háború és a szankciók teljesen felülírták a gazdasági folyamatokat, ugyanakkor a családok és a munkahelyek védelméhez szükséges forrásokat a költségvetésnek maradéktalanul biztosítania kellett.”

„A kormány ezért olyan forrásbiztosító határozatokat alkotott, amelyek a szükséges forrásokat tartalékul szolgáló előirányzatokból csoportosították át a költségvetés érintetlenül hagyása mellett” – írták. 

„A költségvetési hiány az eredetileg tervezett 5,9 százalék helyett a választási év és a háborús válság ellenére is 4,9 százalékban teljesült, a GDP-arányos államadósságot a vártnál jobban, 76,8 százalékról 73,5 százalékra csökkentettük” – zárta bejegyzését a tárca. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Csökkent a kisvállalkozások adóterhe

ĀIzer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára szerint számos, a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor számára elérhető, kedvező szabályokat, csökkentett adminisztrációs terhet jelentő változtatás történt 2022-ben