Belföld

Több mint 120 ezer gyerek részvételével indul hétfőn az Állatvédelmi témahét

Rendkívül nagy érdeklődés mellett, több mint 120 ezer gyerek részvételével indul hétfőn az Állatvédelmi témahét, amelynek fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter – közölte a tárca vasárnap.

Több mint 120 ezer gyerek részvételével indul hétfőn az Állatvédelmi témahét
A program során nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre is
Fotó: Facebook/Varga Judit

Kiemelték, hogy a december 5. és 9. között online, illetve külső helyszíneken is megvalósuló program egy egyedülálló közoktatási kezdeményezés, hiszen eddig nem volt olyan országos, egy hetet felölelő program, melyben nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre.

A pedagógusok és civil szervezetek részvételével az oktatás az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál.

Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos a közleményben kiemelte, hogy a felelős állattartásra való nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, hiszen a ma generációja a jövő állattartója.

A Magyar Állatkertek Szövetsége és az Országos Rendőr-főkapitányság közreműködésével az online oktatás mellett a gyermekek számos izgalmas külső tevékenységen is részt vehetnek, de a kutyasétáltatás és menhelylátogatás is része a programnak – írták.

Az Állatvédelmi témahét Ovádi Péter kormánybiztos köszöntőjével indul, amely megtekinthető a témahét közösségi oldalán.

Kapcsolódó írásaink