Belföld

Itt nem jöhetnek át a migránsok!

Az illegális migráció ellen az Európai Unió a mai napig nem tudott hatékonyan fellépni, ezért a kontinens továbbra is migrációs ostrom alatt áll – írta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Facebook-oldalán pénteken.

Itt nem jöhetnek át a migránsok!
Orbán Balázs
Fotó: MH/Purger Tamás

Orbán Balázs emlékeztetett: az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) által közzétett adatok már a második egymást követő hónapban azt jelzik, hogy az idén Európába érkező illegális migránsok száma a 2015–2016-os válság idején tapasztalt szinten mozog: 2022 januárja és októbere között 281 ezer illegális belépést regisztráltak, ami 77 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A 2016-os migránsválság óta ez a legmagasabb adat. Ráadásul a regisztrált illegális belépések száma októberben már 42 ezer volt. Ez 25 százalékos növekedést jelent szeptemberhez képest, amikor 33,38 ezer illegális határátlépést regisztráltak – többet, mint az idei év bármelyik hónapjában. A regisztrált esetek száma tehát látványosan emelkedik.

A nyugat-balkáni útvonal – amely Törökországból indul, áthalad Görögországon vagy Bulgárián, majd Szerbián vagy Horvátországon át folytatódik mielőtt Magyarországra ér – továbbra is a legforgalmasabb migrációs útvonal az EU irányába. A számok itt is emelkednek: októberben több mint 22,3 ezer illegális határátlépést regisztráltak, ami 16 százalékkal több, mint szeptemberben, amikor ez a szám 19,16 ezer volt, és csaknem háromszor annyi, mint egy évvel ezelőtt.

Mi, magyarok a migrációs válság kirobbanását követően úgy döntöttünk, bárki bármit mond, nem engedünk a biztonságunkból, ezért kerítést építettünk, és megvédtük a határainkat. Ezért mindazoknak, akik illegálisan próbálnak bejutni hazánkba, meg kell érteniük: itt nem jöhetnek át – zárta posztját Orbán Balázs.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink