Belföld

A múltban sem kímélte az országot a károkozó baloldal

Helyretette a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc feleségét Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, a kormányfő párja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyetteseként negyven centiméteres kilátót is pénzelt.

A múltban sem kímélte az országot a károkozó baloldal
A bukott miniszterelnök emlékezete csöppet szelektív, de a valóság talán helyrebillenti...
Fotó: Kocsis Máté közösségi oldala

Azt mondja Gyurcsányné, az unió megelégelte, hogy tízcentis kilátóra mennek a pénzek – közölte tegnap Facebook-oldalán Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, a kilátó negyvencentis volt, és 2007-ben „emelte” az a Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), amelynek korábban a bukott miniszterelnök párja elnökhelyettese volt.

Most akkor Gyurcsány-kormányt nem akarnak többet Brüsszelben? – tette föl a kérdést a kormánypárti politikus. Mint annak idején megírtuk, az NFÜ reálisnak tartotta a bodrogkeresztúri kilátóra fordított harminckilencmillió forintot. Nem véletlen, hogy csak ekkora – lévén ekkorára is tervezték (több tucat millióért 2007-ben) – fogalmaztak. A beruházás egyébként uniós forrásból valósult meg.

A baloldali vezetésű NFÜ szóvivője a hírről mások mellett tudósító Index munkatársának egyébként 2009-ben azt javasolta, hogy törölje az esetről szóló híradást.

Kapcsolódó írásaink