Belföld

Nacsa Lőrinc: A baloldal csúnyán lebukott!

A baloldal csúnyán lebukott, és végképp nyilvánvalóvá vált, hogy a modern magyar politikatörténet legnagyobb külföldi beavatkozásához asszisztált azzal, hogy külföldről finanszíroztatta saját választási kampányát – állapította meg a KDNP frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc szerint ahogy bonyolódik a „guruló dollárok” ügye, úgy kerül egyre mélyebbre a „hazugságerdőben” a baloldal.

Nacsa Lőrinc: A baloldal csúnyán lebukott!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Ahogy bonyolódik a „guruló dollárok” ügye, úgy kerül egyre mélyebbre a „hazugságerdőben” a baloldal – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője kedden. Nacsa Lőrinc az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában úgy fogalmazott: a kormánypártok kíváncsiak arra, honnan származnak valójában azok a külföldi pénzek, amelyekből a baloldal a kampányát finanszírozta.

Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje azt állította, hogy a baloldal kampányára érkező dollármilliók magyar emberek tízezreinek mikroadományai, de a napokban kiderült, hogy „ez szemenszedett hazugság” – mondta a kormánypárti képviselő. Hozzátette: először is hazugság, hogy több tízezren adományoztak, ugyanis az adományokat gyűjtő „Soros-féle” Action for Democracy alapítvány honlapján 11 adományozó van feltüntetve. 

Nacsa Lőrinc kitért arra is, a másik hazugság az volt, hogy az útlevélszám megadásával lehetett igazolni, hogy magyar emberek adományoznak a magyarországi választási kampányra. Eközben az adománykezelő weboldalon nincs is ilyen lehetőség, ezt az adományozótól nem kérték. A baloldal tehát csúnyán lebukott, és végképp nyilvánvalóvá vált, hogy a modern magyar politikatörténet legnagyobb külföldi beavatkozásához asszisztált azzal, hogy külföldről finanszíroztatta saját választási kampányát – összegzett a KDNP-s politikus.

A frakciószóvivő feltette a kérdést, honnan származik az a több száz millió dollár, amit a baloldal a kampányára költött. Itt az ideje, hogy Karácsony Gergely megkérdezze alkalmazottját, Korányi Dávidot, aki az Action for Democracy alapítvány magyar helytartója, és elárulják végre, honnan származnak valójában azok a külföldi pénzek, amelyekből a baloldal a kampányát finanszírozta – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom