Belföld

CÖF: Elég volt! Márki-Zay ismerje be, hogy hazudott a magyar embereknek!

Az elmúlt hetekben attól hangos a magyar sajtó, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester elnökségével működő Mindenki Magyarországa Mozgalom milliárdos külföldi támogatásairól csepegtet információkat, miközben a Civil Összefogás Fórummal próbál takarózni, és lopott pénzekről delirál. Azt szintén a sajtóból tudhatják, hogy elszámolási vitája van a baloldallal, marakodnak a koncon, de ez számunkra, nemzeti civilek és a szellemi honvédők számára nem újdonság – mutat rá közleményében a szervezet.

CÖF: Elég volt! Márki-Zay ismerje be, hogy hazudott a magyar embereknek!
Márki-Zay Péter beszédet mond – nem a kampányfinanszírozásról
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) közleménye szerint megértik, hogy nem csupán a guruló dollárok, de azok eredete is kínos a baloldal korábbi listavezetője számára, nemcsak annak külföldi jellege miatt, hanem azért is, mert annak egy jelentős része – szintén médiaforrások alapján – egy gazdasági bűnözőtől, nevezetesen Soros Györgytől származhat, ami valóban rendkívül kellemetlen és szégyenletes.

Mint írják, azt is érzékelik, hogy a bukott baloldali miniszterelnök-jelölt egyszerre próbál szabadulni a korábbi szövetségeseitől, miközben persze védi az érdekeit a külföldi források baloldali pártoktól történő elhatárolásával. Az egyébként külföldi forrást eddig soha el nem fogadó Civil Összefogás Fórumra rendszeresen hivatkozó Márki-Zay Péter azonban rossz úton jár, elsődlegesen az lenne a dolga, hogy bocsánatot kér a magyar emberektől mert becsapta őket! Befejezi a maszatolást és bevallja, hogy valójában mire fordította a guruló dollárokat! Magyarázza el, hogy azokon az Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) által nyíltan fizetett plakátokon, ahol ő miniszterelnök-jelöltként szerepel egy-egy baloldali párt országgyűlési képviselő-jelöltjével, miért is nem számít valójában kampányfinanszírozásnak?

Függetlenül attól, hogy mit tesz a bukott baloldali kormányfőjelölt, azt tudnia, kell, hogy az MMM, amely korábban már jelölőszervezet volt, más megítélés alá esik, mint a többi civil kampányt folytató szervezet. Ez a választási törvényből és az ellenőrző hatóságok gyakorlatából is következik. Persze azokat, akik sportot űznek a magyar törvények megkerüléséből, bizonyára nehéz erről meggyőzni, így csupán a folyamatban levő hatósági vizsgálatokban bízhatunk – mutat rá közleményében a CÖF.

Kapcsolódó írásaink