Belföld

Hollik István: Ha megvalósulna az EP terve, Magyarország gazdasága azonnal leállna

A Fidesz kommunikációs igazgatója is a nemzeti konzultáció kitöltésére biztat

Ha megvalósulna az Európai Parlament terve, és az Európai Unió minden Oroszországból származó fosszilis energiára és atomenergiára azonnali és teljes szankciót vetne ki, Magyarország gazdasága azonnal leállna – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában, amelyben a nemzeti konzultáció kitöltésére biztatott.

Hollik István: Ha megvalósulna az EP terve, Magyarország gazdasága azonnal leállna
Hollik István kereszténydemokrata politikus, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hollik István ebben arról beszélt, az Európai Parlament szélsőségesen baloldali és szankciópárti többsége elfogadott egy határozatot, amelyben azt követelik, hogy az EU minden Oroszországból származó fosszilis energiára, tehát kőolajra és földgázra, valamint az atomenergiára vessen ki azonnali és teljes szankciót.

Ez Magyarország számára teljességgel elfogadhatatlan – szögezte le a politikus.

Hozzátette: ebből az EP-határozatból is egyértelműen látszik, mi Brüsszel célja.

„Nem hajlandók figyelembe venni a szankciók káros gazdasági hatásait, és eszük ágában sincs változtatni az Európa gazdaságát romba döntő szankciós politikán, sőt gőzerővel dolgoznak a kilencedik szankciós csomagon" – jegyezte meg.

Hollik István hozzátette: ha megvalósulna az EP terve, akkor Magyarország gazdasága azonnal leállna.

„Ezért erre a szankciópárti határozatra nemet kell mondanunk. Ez is azt mutatja, hogy nehéz csaták állnak még előttünk, annak érdekében, hogy meg tudjuk védeni Magyarország érdekeit az elhibázott szankciókkal szemben" – fogalmazott.

Hozzátette: ezért is fontos, hogy minél többen töltsék ki a nemzeti konzultációt.

„Ha több millió magyar ember kifejti véleményét a szankciókkal kapcsolatban, azt nem tudja Brüsszel figyelmen kívül hagyni" – szögezte le.

Kapcsolódó írásaink

Jogszerűen jár el az Országos Sajtószolgálat

ĀA Kúria ítélete szerint joga van az Országos Sajtószolgálatnak minden olyan közlemény kiadását megtagadni, amelyről feltételezhető, hogy az alkalmas lehet más személy személyiségi jogainak megsértésére