Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A sportolók és a katonák sokban hasonlítanak

Élsportban jól áll Magyarország

A sportoló és a katona tevékenysége közel áll egymáshoz – fogalmazott a honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitóján.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A sportolók és a katonák sokban hasonlítanak
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter megnyitja a Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságát a Mini Garros Tenisz Klubban Budapesten
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: az a fegyelmezettség, amit egy komoly sportteljesítményhez nyújtani kell, valamint a rendszeresség, az eltökéltség és a határozottság egyaránt jellemzi a sportolókat és a katonákat.

A honvédelmi miniszter kitért arra is, hogy az ötödik Orbán-kormányban a honvédelmi tárcához került a sport területe is. Elmondta: az élsportban jól áll Magyarország, de sokat kell még tenni azért, hogy a magyar nemzet sportoló nemzet is legyen.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a hagyományok fontosságáról szólva hangsúlyozta: a több mint három évtizedes múltú honvédségi tenisz csapatbajnokság jól mutatja a katonák sport iránti elkötelezettségét, és példázza azt is, hogy mennyi lehetőség van a sport és a honvédelem összedolgozásában.

A Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságán – amelyen hat csapat indult – a honvédelmi miniszter is pályára lépett.

Kapcsolódó írásaink

Jogszerűen jár el az Országos Sajtószolgálat

ĀA Kúria ítélete szerint joga van az Országos Sajtószolgálatnak minden olyan közlemény kiadását megtagadni, amelyről feltételezhető, hogy az alkalmas lehet más személy személyiségi jogainak megsértésére