Belföld

Kubatov Gábor: Balfékek irányítják a fővárost

Covid-, majd háborús válság követte egymást, de a kormánynak sikerült elérnie azt, amire csak nagyon kevesen voltak képesek: megvédte a munkahelyeket, ösztönözte a gazdaság növekedését és szinte példátlan módon támogatja a családokat – erről beszélt többek között Kubatov Gábor egy interjúban, amelyben a Fidesz pártigazgatója a főváros helyzetéről és természetesen a Fradiról sem feledkezett meg.

Kubatov Gábor: Balfékek irányítják a fővárost
Fotó: MH

A józan gondolkodású embereket hosszú távon nem lehet hülyének nézni – ebben látja a kormánypártok időközi választásokon elért sikerének titkát Kubatov Gábor. A Fidesz pártigazgatója az Origónak adott interjúban felidézte: Szekszárd mellett a főváros 13 körzetéből 9-ben nyertek a jelöltjeik az elmúlt időszakban. Ez a jó kormányzás, a néppárti politika eredménye, s példaként felhozta, hogy Magyarországon minden család havonta 181 ezer forint rezsitámogatást kap.

„Erre kevés kormány képes a világon. Ezt végigcsinálni, egy ilyen nehéz helyzetben, energia-veszélyhelyzet idején, az szerintem nem kis teljesítmény. Gondoljunk bele, ha most a baloldal kormányozna, vajon lenne-e elég gáz, áram, üzemanyag, amihez a családok elérhető áron férnek hozzá? Én úgy vélem, hogy az emberek érzik és értékelik, hogy nekünk a hazánk az első” – fogalmazott.

Kubatov Gábort a fővárosi vezetés teljesítményéről is kérdezte az Origó, aki mint mondta, a legjobb indulattal sem tud más mondani rájuk, minthogy balfékek gyülekezete, Karácsony Gergely pedig olyan, mint Ügyifogyi a Hupikék törpikékben. „Nem gondolom gonosznak, nem gondolom feltétlenül korruptnak, csupán alkalmatlan” – jegyezte meg mielőtt a problémák sorából kiemelte a fejlődés, az előrelépés hiányát. „Ha megnézzük az elmúlt három év teljesítményét, akkor semmit sem tudunk felsorolni. Csak egy példa: a Blaha Lujza tér felújítása csigalassúsággal halad immáron másfél éve” – mutatott rá.

Bosszantónak tartotta azt is, hogy a legnépesebb külső kerületek adóforintjait a belvárosban szórják el anélkül, hogy az embereknek ebbe valós beleszólásuk lehetne. Ha a peremkerületek lakói fellázadnak a jelenlegi városvezetés ellen – véli a Fidesz pártigazgatója –, és megértik, hogy ez így nem mehet tovább, akkor jó esély van a győzelemre Budapesten is. „Mindemellett jó néhány esetben látom azt a törekvést, hogy budapesti politikusaink gesztusokkal próbálnak kedveskedni a baloldalnak, de az elmúlt néhány évtized tanulsága mégiscsak az, hogy az a főpolgármester-jelöltünk, aki erre sosem törekedett, kétszer egymás után megnyerte a választásokat. Ő Tarlós István volt” – közölte Kubatov Gábor, aki a jelek szerint a határozott és karakteres fellépést tartja célravezetőnek.

Arról szólva, hogy a baloldal a válságok idején sem képes az ország érdekében félretenni az ellenségeskedést, azzal a fordulattal élt, hogy „ez a különbség a nemzeti és a nemzetközi közt”.

„Mi a hazánk érdekeit védjük minden lehetséges módon és eszközzel. Ők pedig egyetlen célt tartanak szem előtt, hogy a kormánynak minél rosszabb legyen. Az, hogy ezzel a magyar embereknek ártanak a leginkább, cseppet sem zavarja őket” – hangzott el az interjú során. Kubatov Gábor szerint nem szabad elfelejteni, hogy a nehézségek ellenére most is ötszázalékos a gazdasági növekedés. Az elmúlt években egymillió új munkahely jött létre, és ezeket sikerült meg is őrizni, pedig az elhibázott brüsszeli szankciók miatt sokan kerültek nagyon nehéz helyzetbe.

Minthogy Kubatov Gábor a Fradi elnöke, természetesen a sport is szóba került a beszélgetés során. A klub eredményei fantasztikusak.

„Kimondani azt, hogy a Ferencváros három párharcra van az Európa-liga budapesti döntőjétől, az semmi máshoz nem hasonlítható érzés” – mondta, de egyúttal leszögezte: „a sport mindenre megtanít, többek között arra is, hogy nem lehetsz nagyképű. Határozott lehetsz, magabiztos is, de nagyképű semmiképp.”

Közölte azt is, hogy a télen frissíteni akarják a csapatot, hogy a következő párharcra olyan legyen a keret, amiben benne lehet a továbbjutás esélye.

Az FTC tudatos építkezésének eredményei közül – a sportsikerek mellett – kiemelte továbbá, hogy sikerült vonzóvá tenni a Fradit a külföldi tehetségek számára. Ennek több összetevője van:

„Egy: a Ferencváros Európában már jegyzett klub. Kettő: kiváló edzője, szakmai háttere, közönsége, edzőközpontja, stadionja van. Három: egy biztonságos és fantasztikus városban, országban élünk. Játszani a Qarabagban és Bakuban élni, vagy Budapesten, ez jelentős különbség. De ide sorolhatom Zágrábot vagy Pozsonyt, nem beszélve a bulgáriai Razgradról, ahol a Ludogorec játékosai töltik a mindennapjaikat. Négy: versenyképes fizetést kínál. Öt: a játékosok adózási feltételei is kedvezőek. Már az előbb felsoroltak is nagyon-nagyon sokat jelentenek, minden összeállt, de az még külön is egy komoly indok, hogy innen tovább lehet menni. Nagy presztízsű klubokba lehet tőlünk igazolni” – sorolta Kubatov Gábor.

Kapcsolódó írásaink