Belföld

Csak az üresség várta Karácsony Gergelyt a közmeghallgatáson

Kínos jelenet játszódott ma le a Városházán, a Karácsony Gergely főpolgármester által rendezett közmeghallgatás során. A cél ugyanis az lett volna, hogy a főváros polgárai feltehessék a kérdéseiket a városatyák számára, azonban az alkalmazottakon és a képviselőkön kívül senki nem volt a teremben.

Csak az üresség várta Karácsony Gergelyt a közmeghallgatáson
A budapestiek közül senki sem volt kíváncsi Karácsony Gergely és a városvezetés magyarázkodására
Fotó: MH/Purger Tamás

Eredetileg 45 percesre tervezték azt a közmeghallgatást, amit a Fővárosi Önkormányzat a lakosok számára rendezett, és amin a felmerülő kérdéseke a képviselők, alpolgármesterek és persze maga a főpolgármester is válaszolt volna.

Ez a közmeghallgatás azonban nem kevés kínos magyarázkodás után kilenc perc alatt kifulladt, hiszen a Városháza termében senki nem jelent meg a képviselőket, dolgozókat és a város baloldali vezetőit leszámítva. Mondhatnánk, hogy habár a főpolgármester kíváncsi volt az emberek véleményére, az emberek, úgy látszik, nem kíváncsiak a mostanra sztenderdé avanzsált baloldali magyarázkodásra és kormányra mutogatásra.

A főpolgármestert láthatólag érzékenyen érintette és meg is lepte, hogy a jó választópolgárok tömegei nem állnak sorba kérdéseikkel, ezért egy egészen komikus magyarázkodás vette kezdetét, amit az alábbi videón meg is lehet tekinteni. Csak erős idegzetűeknek. 

Objektum doboz

Karácsony az elmaradó polgári tömegre egészen érdekes magyarázattal szolgált, hiszen úgy fogalmazott: „Láthatóan azok a Fővárosi Önkormányzat által működtetett egyéb részvételi csatornák, amelyek kapcsán bizonyos témákban is tudunk egyeztetni az állampolgárokkal, ez jelentős mértékben befolyásolja a közmeghallgatáson való aktivitást…”

Amikor pedig már az ember azt hitte, nem lehet fokozni a jelenet hajtépő kínosságát, akkor kiderült, hogy Örsi Gergelynek, a II. kerület baloldali polgármesterének akadna egy kérdése a főpolgármesterhez, ezt azonban nem tehette fel, mert Karácsony nem akarta elvonni a lehetőséget a megjelent budapestiektől.

„Ez Karácsony Gergely nyitott Budapestje” – kommentálta a Metropolnak a történteket Wintermantel Zsolt a kormánypártok fővárosi frakcióvezetője. Wintermantel azt is kiemelte, Tarlós István, de még Demszky Gábor vezetése alatt sem fordult elő, hogy egy közmeghallgatás érdeklődés hiányába elmaradt volna. A frakcióvezető szerint ez mindenképpen intő jel kell hogy legyen a Karácsony-féle baloldali városvezetésnek, hiszen a kétmillió budapesti lakos egyike sem érezte úgy, hogy lenne értelme elmennie a közmeghallgatásra. Ez egyértelmű jele a kormánypárti politikus szerint, hogy az emberek érzik, ez a városvezetés nem értük van.

Wintermantel szerint egyébként ez egy hosszú folyamat vége, hiszen a frakcióvezető hangsúlyozta, évek óta próbálják jobbító szándékkal felhívni a főpolgármester figyelmét olyan ügyekre, amiknél valóban javítani lehetne a fővárosiak életén. Gondolok a kiemelt fővárosi beruházásokra, a közlekedési káoszra, az autósok szívatására, a köztisztasági anomáliákra satöbbi. Mindeddig süket fülekre találtunk – zárta mondandóját a politikus.

Kapcsolódó írásaink