Belföld

Kovács Zoltán: Szankciós politikával nem zárható le a háború

Az infláció és az energiaárak növekedése térdre fogja kényszeríteni Európa gazdaságát

A szankciós politika nem alkalmas arra a politikai célra, amire megtervezték, azaz a háború lezárására – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Esztergomban.

Kovács Zoltán: Szankciós politikával nem zárható le a háború
Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvénye előtt Esztergomban
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Kovács Zoltán a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: ahhoz, hogy tűzszünet legyen és béketárgyalások induljanak, át kell gondolni a szankciós politikát, különös tekintettel az energiára.

Az államtitkár elhibázottnak nevezte az uniós intézmények vezetői által folytatott politikát, és hozzátette, a mögöttünk hagyott három-négy hónapban olyan méreteket öltött az infláció és az energiaárak növekedése, hogy az térdre fogja kényszeríteni Európa gazdaságát, Magyarországot is beleértve.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a kormány a választások között fontos fordulópontoknál kikéri az emberek véleményét, és a nemzeti konzultáció támogatást jelent a kormánynak, hogy ellenálljon a szankciós politikának – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink