Belföld

Orbán Viktor önálló tárcát ad Nagy Mártonnak, Lázár minisztériumát pedig átnevezi

Orbán Viktor miniszterelnök benyújtotta a parlamentnek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényjavaslatát, amelyből több minisztériumi újdonság is kiderül.

Orbán Viktor önálló tárcát ad Nagy Mártonnak, Lázár minisztériumát pedig átnevezi
Az orosz-ukrán háború okán bevezetett szankciós politika jelentős hátrányok veszélyével fenyeget mind az energiaügyek, mind a gazdaság területén - indokolta a döntést a kormányfő
Fotó: MH/Facebook

A parlamentnek benyújtott törvényjavaslat szerint a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, december 1-jétől pedig megalakul az Energiaminisztérium, Lantos Csaba, a MET Holding AG elnöke vezetésével. A Miniszterelnöki Kabinetirodából továbbá január 1-jétől kiválik az önálló Gazdaságfejlesztési Minisztérium, ahol a bársonyszékbe Nagy Márton ül majd. Az Építési és Beruházási Minisztérium pedig Építési és Közlekedési Minisztérium néven folytatja a munkát Lázár Jánossal az élen.

Az orosz–ukrán háború okán bevezetett szankciós politika jelentős hátrányok veszélyével fenyeget mind az energiaügyek, mind a gazdaság területén. A veszélyek ellensúlyozása érdekében indokolt, hogy mindkét területért önálló minisztérium feleljen a kormányzati feladatmegosztási struktúrában, indokolta a változtatásokat a miniszterelnök.

Kapcsolódó írásaink