Belföld

„Újrakezdve több időt töltenék a családommal”

Eredetileg táncosnak készült, három éven át az Állami Balettintézet növendéke volt, Markó Iván évfolyamtársaként kezdett, de egy betegség megakadályozta táncművész karrierjét – egyebek mellett erről is beszélt Horváth Charlie a Duna TV Almárium című műsorában. A riportból kiderült az is, a jeles művész középiskolás évei alatt alapította első együttesét, és bár az előadó-művészet sok ága érdekelte, végül a zenét választotta hivatásának.

„Újrakezdve több időt töltenék a családommal”
Horváth Carlie: Édesanyámnak köszönhetem, hogy elkezdtem balettozni
Fotó: MH

Édesanyámnak köszönhetem, hogy elkezdtem balettozni – mondta a Duna Televízió Almárium című műsorában Horváth Charlie. Mint a műsorban elhangzott, a tánctanulás mellett szolfézsra is járt, zongorázott, majd később trombitálni is elkezdett. A tanáraim látták, hogy jó érzékem van a zenéhez, de a színészet is érdekelt – fogalmazott a művész.

A Színművészetire végül nem felvételiztem, mert akkor már volt egy balatoni koncertünk, és inkább odamentem – emlékezett vissza a kezdetekre. Zenészként egy kegyetlen rohanás volt az életem, a kisfiam és a család megsínylette ezt, visszatekintve úgy érzem, nem kellett volna ennyi időt töltenem külföldön – mondta. De kétségtelen, hogy a karrieremnek jót tett, hogy világot láttam – hangoztatta Charlie a Duna délutáni magazinműsorának vendégeként, akit fia, Ákos is követett a pályán.

Katikám, a feleségem hiába dugott el otthon minden hangszert, a fiunk mégis zenész lett – mindössze 14 éves volt, amikor elkezdett gitározni, majd énekelni is megtanult – idézte fel a művész. Akkoriban sokat zenéltünk együtt, de most, hogy felnőtt, a saját útját járja – mondta. Charlie jelenleg jó egészségnek örvend, és nagy életműkoncertre is készül zenekarával. A teljes beszélgetés újra nézhető az Almárium Médiaklikk-oldalán, ahol hatvan napig érhetők el a korábbi adások is.

Kapcsolódó írásaink

Hetvenéves Charlie

ĀSzombaton ünnepelte születésnapját a „legfeketébb hangú fehér énekes”