Belföld

Novák Katalin a béke megőrzésének fontosságáról tárgyalt az izraeli miniszterelnökkel

Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldalán pénteken tudatta, hogy Yair Lapid leköszönő izraeli miniszterelnökkel a béke megőrzésének fontosságáról tárgyalt Tel-Avivban.

Novák Katalin a béke megőrzésének fontosságáról tárgyalt az izraeli miniszterelnökkel
Novák Katalin többek között a hadiipari együttműködésről, valamint a béke fontosságáról is beszélt az izraeli politikussal
Fotó: Facebook/Novák Katalin

„Yair Lapid leköszönő izraeli miniszterelnökkel Tel-Avivban találkoztam. Még magyarul is tudtunk néhány szót váltani, hiszen mind anyai, mind apai ágon magyar származású. Beszéltünk a hadiipari együttműködésről és arról is, milyen fontos nekünk, magyaroknak, hogy megőrizzük hazánkban a békét” – írta a magyar államfő.

„Izrael nekünk, keresztényeknek a Szentföld, az Ígéret földje. Jeruzsálemben a helyi keresztény egyházak vezetőivel is találkoztam” – fogalmazott Novák Katalin.

Hozzátette: kevesen tudják, hogy a kereszténység napjainkban a legüldözöttebb vallás. Az üldözött keresztényeket segítő magyar erőfeszítéseket világszerte elismerik. A szentföldi keresztény vezetők erős hittel tartják össze a közösséget.

„Köszönöm, hogy beszélhettünk a nehézségekről és arról is, ami erőt ad azok leküzdéséhez” – olvasható Novák Katalin Facebook-oldalán.

Kapcsolódó írásaink