Belföld

Tízezer liter nyersolajat loptak egy baranyai fúrópontról

Körülbelül tízezer liter nyersolajat lopott el munkahelyéről, egy baranyai fúrópontról négy férfi – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a Police.hu-n.

Tízezer liter nyersolajat loptak egy baranyai fúrópontról
Hatalmas a rendőri készültség
Fotó: MH/Lengyel Zóra

A rendőrök november 8-án Békés megyében állítottak meg egy autójával közlekedő, utánfutóján több mint kétezer liter nyersolajat szállító, 41 éves férfit, aki akkor azt mondta: az olajat két társával a munkahelyéről lopta el.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak már több alkalommal, összesen mintegy körülbelül tízezer liter nyersolajat loptak el egy baranyai fúrópontról.

A négy férfi közül az egyik az eltulajdonításban segédkezett, két társa pedig a lopott nyersolajat fűtési célra hazavitte, egyikük pedig testvérének is adott belőle.

A rendőrök a három férfi lakóhelyén megtartott kutatás során az eltulajdonított – két és fél millió forint értékű – nyersolajat csaknem hiánytalanul megtalálták, majd lefoglalták.

A rendőrök a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, ők a bűncselekmény elkövetését elismerték, ellenük lopás miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság – közölték.

Kapcsolódó írásaink

Meg kell erősíteni a magyarországi energiatermelést

ĀNövelni kell a hazai erőforrások szintjét és a megújuló energiaforrások arányát, szükség van a hálózatok optimalizálására, de kiemelt szempont az energia megfizethetősége is - hangsúlyozta Palkovics László