Belföld

Kocsis Máté: Fordítva sült el a Moszkva elleni energiaszankciós fegyver

Az Oroszország ellen meghozott energiaszankciók olyan fegyverek, amelyek fordítva „sültek el”, ezt a hibát pedig ki kell javítania az Európai Bizottságnak – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton.

Kocsis Máté: Fordítva sült el a Moszkva elleni energiaszankciós fegyver
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozik a sajtónak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat helyi rendezvényét megelőzően az MTI-nek azt mondta, a háború miatt az Oroszországgal szemben életbe léptetett 11 ezer szankció helyes döntés, hiszen valamilyen ellenlépést tenni kell egy agresszor országgal szemben, az viszont nem helyes, hogy az energiaszankciókon a korlátozásokkal sújtott ország „nyerészkedik és gazdagodik”, az európai polgárok viszont tönkremennek.

„Ezt a hibát reparálni kell, ez nem maradhat így, jó lenne, ha az Európai Bizottság megváltoztatná ezt az álláspontját” – fogalmazott Kocsis Máté. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője úgy vélekedett, mindenki látja, mi zajlik a rezsiszámlákon, mindenki látja az inflációt és minden olyan hatást, ami ebből következik.

Egyelőre úgy néz ki, hogy a háborúnak nagyobbrészt az európai polgárok a kárvallottjai, kisebb részben pedig az az Oroszország, amely ellen az egész létrejött – hangsúlyozta.

Kocsis Máté a nemzeti konzultáció kapcsán azt mondta, mindegyik fórum lehetőség arra, hogy biztassanak mindenkit, vegyenek részt az ívek kitöltésében. Ez egy politikai eszköz, amelyet az európai vitákban lehet használni, és talán az Európai Bizottság sem teheti meg, hogy lesöpri néhány millió magyar ember véleményét az asztalról – vélekedett Kocsis Máté.

„Azt várjuk ettől, hogy ezeket az elhibázott energiaszankciókat ne folytassa az unió, mert agyon fog verni mindannyiunkat, agyon fogja csapni az európai gazdaságokat, az európai polgárok háztartásait” – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

A fórumon részt vett Simon Miklós, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom