Belföld

Tizenegy év fegyházbüntetést kapott egy férfi egy gyermek szexuális molesztálása miatt

A jogerős ítélet szerint a férfi és a gyermek édesanyja barátok voltak, a nő kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször vigyázott a gyerekre

Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki többször szexuális cselekményt végeztetett barátja kilencéves fiával – tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

Tizenegy év fegyházbüntetést kapott egy férfi egy gyermek szexuális molesztálása miatt
Képünk illusztráció
Fotó: AFP

A táblabíróság a döntéssel – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – három évvel súlyosította az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék határozatát.

A férfit véglegesen eltiltotta a bíróság „bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi”.

A jogerős ítélet szerint a férfi és a gyermek édesanyja barátok voltak, a nő kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször vigyázott a gyerekre. A kisfiú megkedvelte a férfit, aki ajándékokat is vitt neki.

Az édesanya távollétében a férfi több alkalommal szexuális cselekményt végeztetett a gyerekkel, akit meg is fenyegetett azzal, hogy ha nem tesz eleget a kérésének, vagy elmondja a történteket valakinek, vagy megeteti a kutyájával. A gyermek nem mert szólni senkinek, végül 2020 júniusában édesanyjának elmondta a vele történteket.

A nő feljelentette a férfit, aki elmenekült Tatáról. A rendőrök 2020 decemberében fogták el.

A férfi cselekménye a kisfiú teljes személyiségfejlődésében súlyos elakadást okozott, a gyermek múlt év eleje óta nevelőszülőknél él.

A táblabíróság azzal indokolta a férfi büntetésének súlyosítását, hogy a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, egyre durvább az elkövetési módjuk, ebben az ügyben pedig a gyermek pszichésen maradandóan sérült.

Kapcsolódó írásaink