Belföld

A családszervezetek vezetőivel egyeztetett Novák Katalin

Novák Katalin köztársasági elnök – ahogy a múltban, úgy a jövőben is – rendszeresen szeretne egyeztetni a családszervezetekkel. Az államfő figyelmének részeként kedden az érintettek találkozót tartottak a Sándor-palotában.

A családszervezetek vezetőivel egyeztetett Novák Katalin
Novák Katalin köztársasági elnök (b5), mellette Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöke (b4), Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke (b3), Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapító-vezetője (b2), Földi-Kovács Andrea, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi tagja (b), Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára (b6), Nagy Anna, az Egyszülős Központ kuratóriumi elnöke (b7), Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kuratóriumi elnöke (b8), Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapító-vezetője (b9), Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke (b10) és Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke (b11)
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A köztársasági elnöknek továbbra is szívügye a családok védelme és a családpárti szemlélet erősítése – hangoztatta kedden Fűrész Tünde a közmédiának. A KINCS elnöke a Novák Katalinnal tartott – több résztvevős – egyeztetés után közölte, jövő ősszel hazánk újra megrendezi a Budapesti Demográfiai Csúcsot, és az államfő egyúttal felkérte a családszervezeteket, hogy nyújtsanak segítséget az esemény lebonyolításához.

A Sándor-palotában tartott megbeszélésen részt vett Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapító-vezetője, Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, Nagy Anna, az Egyszülős Központ kuratóriumi elnöke, Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke, Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kuratóriumi elnöke, valamint Földi-Kovács Andrea, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi tagja és Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapító-vezetője.

Kardosné Gyurkó Katalin a találkozó után a közmédiának nyilatkozva arról beszélt, az államfő továbbra is rendszeresen szeretne egyeztetni a családszervezetekkel. Szavai szerint Novák Katalin számára fontos a magyarországi és Kárpát-medencei famíliák helyzete. A NOE elnöke egyúttal konstruktívnak és jó hangulatúnak minősítette a keddi megbeszélést, amelyen – ismertetése szerint – szóba kerültek a családszervezetek által érzékelt problémák és azok megoldási javaslatai is.

Király Nóra a közmédiának elmondta, a Ficsak hetedik alkalommal szervezi meg a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát, amelynek idén is a köztársasági elnök lesz a fővédnöke. Hozzátette, az akció ez évi kedvezményezettje a kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthon.

Kapcsolódó írásaink