Belföld

Ma hirdet eredményt a Michelin Guide

Élőben közvetíti ma este a Michelin Guide az első magyarországi kiadvány teljes listáját. Ha minden jól megy, meglehet az első vidéki Michelin csillagos vendéglőnk is.

Ma hirdet eredményt a Michelin Guide
Csúcskategóriás gasztronómia (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

Tavaly először jelent meg önálló kiadvány a hazai éttermekről, de a Michelin Guide Budapest 2021 nemcsak örömöt, hanem szomorú meglepetést is tartogatott az érintetteknek és az érdeklődőknek - írta meg csütörtökön a Világgazdaság. Mint olvasható, az időközben átépítés miatt bezárt kétcsillagos Onyx ugyanis akkor be sem került a könyvbe. Mindezzel párhuzamosan tavaly két új Michelin-csillagos étteremmel gazdagodott a főváros gasztronómiai térképe.

A 2022-es friss válogatás azonban egészen biztosan további meglepetésekkel szolgál majd, lévén a budapesti kalauz után idén először már hazánk egészéről közölnek étteremlistát. 

Az esélylatolgatás már hetek, hónapok óta lázban tartja a fine dining magyarországi rajongótáborát is. A Vas megyei hírportál, a vaol.hu tegnapi cikke szerint például az őriszentpéteri Pajta lehet az első vidéki Michelin-csillagos étterem.

A Dinning Guide szakportál listáján a Michelin-csillagra legesélyesebb két vidéki étteremként a Mészáros Ádám - azaz az egykori Onyx - séf vezetésével működő turai Clarisse és a Pesti István nevével fémjelzett tatai Platán Gourmet szerepel az élen.

Az élő közvetítést itt lehet majd követni.

Michelin-csillagos éttermek 2021-ben Budapesten

– Costes Downtown

– Borkonyha Winekitchen

– Costes

– Stand

– Babel

– Essencia (új)

– Salt Budapest (új)

Emellett Michelin-tányéros minősítést kapott a Hoppá! Bistro, Felix, Stand25 Bisztró, Spago by Wolfgang Puck, Rumour, Pasztell, Csalogány 26, Arany Kaviár, Baltazár, Alabárdos, Zona, St. Andrea, Mák, Tigris, Textúra, Nobu Budapest, Laurel Budapest és a Fricska.

Kapcsolódó írásaink