Belföld

Orbán Viktor: Minden többletbevétel a rezsivédelmi alapba megy

A 2010 előtti kormányok több megszorító intézkedést is bevezettek, többek között a földgáz árát is sorozatosan, emlékeztetett Orbán Viktor a parlamentben. A miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszolt a képviselőknek, beszélt arról is, hogy a legdrágább áram ma Magyarországon a zöldenergia, a legolcsóbb pedig az atomenergia.

Orbán Viktor: Minden többletbevétel a rezsivédelmi alapba megy
A miniszterelnök válaszolt a képviselők kérdéseire
Fotó: MH/Hegedűs Róbert

Arató Gergely DK-s politikus kérdésére a miniszterelnök azt mondta: 2010-ben Magyarországon volt a legmagasabb ára a gáznak, 2021 második felében minden európai országban emelkedett a gáz ára, a kivétel Magyarország, mert itt a családok többségét az átlagfogyasztásig meg tudták védeni a gázárak emelésétől. Orbán Viktor azt is felemlegette, hogy a 2010 előtti kormányok több megszorító intézkedést is bevezettek, többek között a földgáz árát is sorozatosan emelték.

Objektum doboz

Minden egyes többletbevétel a rezsivédelmi alapba megy, válaszolta Orbán Viktor a szocialista Harangozó Tamás kérdésére. Az uniós források nélkül négy-hat év alatt lehetne csak emelni a tanárok bérét, mondta a miniszterelnök, aki megemlítette azt is, hogy a legdrágább áram ma Magyarországon a zöldenergia, a legolcsóbb pedig az atomenergia.

Objektum doboz

Bedő Dávid szerint a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt a fél ország szenved a most jövő rezsiszámlák miatt. Emiatt a Momentum képviselője azt kérdezte: Orbán Viktor mennyi rezsit fizet budapesti és felcsúti házai, valamint hatvanpusztai birtoka után? A kormányfő azt válaszolta: „A feleségem írásban fog válaszolni.” Hozzátette: a törvények megengednék, hogy lakhatna rezidenciában is, de nem él ezzel, magánlakásban lakik, így magánügy, hogy mennyit tesznek ki a rezsiszámlái.

Az általa lex megdöglesznek nevezett törvényről kérdezte Szabó Tímea a miniszterelnököt, aki már az elnevezést is kikérte magának a rászorulók nevében. – „Mi munkaalapú gazdaságot építünk, és ha a magángazdaság nem tud munkát adni, akkor az állam segítsen – mondta, hozzátéve –: ma 4,7 millió ember dolgozik. A szociális szolgáltatások területére három és félszer több pénz jut, mint 2010-ben.” 

Orbán Viktor Toroczkai Lászlónak (Mi Hazánk) azt válaszolta, az elmúlt 12 év gazdaságpolitikája kifejezetten sikeres volt, mert egymillió új munkahely jött létre 12 év alatt. A magyar kkv-k 10-szer többet kaphattak, mint a multik az elmúlt években - tette hozzá. A vendégmunkásokról azt mondta, hogy annyi engedélyt adnak ki, ahány betöltetlen állás van, mert a munkák egy részét a magyar állásnélküliek nem végzik el. A nyugati cégek által behozott technikára azonban továbbra is szükség van - mondta a kormányfő. 

Kapcsolódó írásaink