Belföld

Jövő héten elindul a Táncsics Mihály utca felújítása Csepelen

„A tényekkel nem lehet és nem érdemes vitatkozni. A Fővárosi Önkormányzat 2020-ban az összes fejlesztési forrást elvonta a csepeliektől, a pénzt pedig más budapesti kerületek között szétosztották. Ez egy tényállítás” – kezdte bejegyzését közösségi oldalán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Jövő héten elindul a Táncsics Mihály utca felújítása Csepelen
A felújítás már eddig is időszerű lett volna, azonban a Fővárosi Önkormányzat megvonta a forrásokat a jobboldali kerülettől
Fotó: Facebook/Borbély Lénárd

A politikus bejegyzésében kiemelte, „az is tény, hogy ezért nem épült új P+R parkoló, és ezért maradt el a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása is”.

Borbély egyúttal emlékeztetett: „Így járt a mintegy másfél kilométer hosszú Táncsics Mihály utca is, amelyet 2020-ban kellett volna felújítania a fővárosnak. Nem sikerült. Mi viszont léptünk, és a kormány támogatásával nekiállunk az útszakasz felújításának.”

A polgármester a konkrét intézkedéseket is ismertette, miszerint a felújítás november 2-án kezdődik, a támogatás összege pedig bruttó 700 millió forint „amit ez úton is köszönünk a Magyar Kormánynak”.

„A beruházás másfél kilométert érint, és a felújítás több ütemben készül el. Első körben a Táncsics Mihály utcának az Ady Endre út és az Árpád utca közötti szakasza kerül sorra. Ezzel 2022-ben végezni fogunk. A többi szakasz 2023. nyár végéig készül el. Közel a teljes szakaszon ivóvízvezeték cserére is szükség lesz, amelyet a Fővárosi Vízművek együttműködésével és támogatásával végzünk el. Ennek az szakhatósági engedélyét kellett megvárjuk, ami a napokban meg is érkezett” – hangsúlyozta a politikus.

A polgármester egyúttal felhívta a lakosok figyelmét: „A forgalom növekedni fog a környéken, hiszen egy olyan útszakaszról van szó, amely hosszú ideje megérett a felújításra, és amely óriási forgalmat bonyolít le nap mint nap. Éppen ezért kérem a közlekedők szíves türelmét!”

„Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a munkálatok minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak a közlekedők és az itt élők számára” – hangsúlyozta Borbély bejegyzése végén.

Kapcsolódó írásaink