Belföld

Márki-Zay elismerte: Amerikai pénzből vigasztalgatnák a kölcseys tanárokat

Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje egyértelműen kimondta, hogy van amerikai pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalom által az elbocsátott kölcseys tanároknak felajánlott fejenként egymillió forintban.

Márki-Zay elismerte: Amerikai pénzből vigasztalgatnák a kölcseys tanárokat
Márki-Zay Péter össze-vissza beszél
Fotó: MH/Purger Tamás

Márki-Zay Péter a nyár végén már beszélt mozgalma, az MMM Amerikából érkezett pénzeiről, majd ugyanezt többször megismételte. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke most az ATV Egyenes beszéd című műsorában ismerte el, hogy az általuk felajánlott pénz Amerikából jött – írta a Mandiner.

Hoppál Péter fideszes képviselő már fölvetette, hogy a hétvégi budapesti tanártüntetés résztvevői úgymond amerikai pénzből tiltakoztak, mire Márki-Zay Péter így fogalmazott: a tüntetésben nincs amerikai pénz. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy a mozgalma által az állásukból elbocsátott tanároknak felajánlott, fejenként egy-egy millió forintban van-e amerikai pénz, Márki-Zay Péter úgy reagált: van benne amerikai pénz, erre gondolhatott Hoppál Péter.

Hozzátette: „A Mindenki Magyarországa Mozgalom költségvetése olyan, mint egy kád, amibe belefolyt összesen 2,5 milliárd forint részben tagdíjakból, részben az Action for Democracytól kapott pénzből. Nehéz megmondani, hogy a tanároknak felajánlott pénz mennyi melyik forrásból származott.”

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, hogy júniusban kaptak utoljára pénzt Amerikából, bár ő most is szeretne. Úgy véli, nem bűn Nyugatról pénzt elfogadni.

Jogállamban, szabadságban akarnak élni, méltó, ha ezt támogatják Nyugatról is – szögezte le.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom