Belföld

Országgyűlés: a 2025-ös oszakai világkiállításról tárgyalnak a képviselők

Még csütörtök reggel is tartott a szerdai ülésnap első napirendi témája, a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló kormányzati javaslat vitája

A tervek szerint a képviselők elé kerül a Magyarország és a San Marino közötti, a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodás, az egyes közlekedési tárgyú törvények módosítása is, amelynek célja az indoklás szerint a vasúti, hajózási, közúti és légi közlekedési szakterületen szükségessé vált törvényi szintű változtatások átvezetése.

Országgyűlés: a 2025-ös oszakai világkiállításról tárgyalnak a képviselők
Október 27-én három indítványt tárgyal az Országgyűlés
Fotó: MH/Purger Tamás

Utolsó napirendi pontként vitatják meg a képviselők a 2025-ös oszakai világkiállításon történő magyar megjelenés sikeres megvalósításához kapcsolódó rendelkezésekről szóló törvényjavaslatot. A projekt irányítója és lebonyolítója a Magyar Turisztikai Ügynökség lehet. Rögzítenék, hogy a projekt érdekében kötendő szerződések kiemelten fontos közérdeket szolgálnak, amelyet minden releváns eljárás és jogügylet során figyelembe kell venni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom