Belföld

Trianon-kötetet adott Horváth Csabának a Fidesz-frakció

A trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából kiadott Trianon 100 kötetet adott át a Fidesz–KDNP fővárosi frakciója nevében Dódity Gabriella Horváth Csaba MSZP-s politikusnak, Zugló polgármesterének a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt, az erdélyi testvértelepülésnek angolul írt meghívó miatt.

Trianon-kötetet adott Horváth Csabának a Fidesz-frakció
Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) képviselő a trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából kiadott Trianon 100 kötetet adja át a Fidesz–KDNP fővárosi frakciója nevében Horváth Csabának, a fővárosi MSZP-frakció vezetőjének
Fotó: MTI/Mónus Márton

Dódity Gabriella azt kéri a polgármestertől, hogy ha elolvasta a három kötetet, adja át Arató Gergelynek, a DK országgyűlési képviselőjének.

Az ajándékozás előzménye, hogy Borbély Ádám, a zuglói Fidesz választókerületi elnöke közösségi oldalán számolt be arról, hogy Horváth Csaba angol nyelvű levélben hívta meg Csíkcsicsó polgármesterét, a magyar anyanyelvű Péter Lukácsot egy zuglói ünnepségre.

Borbély Ádám arról is beszámolt, hogy Zugló másik erdélyi testvértelepülése, a Brassó megyei Alsórákos nem kapott meghívót a kerület „születésnapjára”.

Dódity Gabriella a közgyűlés közben újságíróknak azt mondta, azért adta át a könyvet Horváth Csabának, hogy az megértse, „miért lehet és miért kell magyarul írni levelet Székelyföldre”. Kiemelte, a fővárosi Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy Horváth Csaba angolul írt levelet Csíkcsicsó polgármesterének.

Elmondta azt is, azért kérte, hogy ha Horváth Csaba végzett a könyvvel, adja át Arató Gergelynek, mert az ő felesége volt megjelölve kapcsolattartóként az angol nyelvű levélen.

Kapcsolódó írásaink