Belföld

Győr-Moson-Sopron megyébe látogatott a köztársasági elnök

Novák Katalin köztársasági elnök közösségi oldalán jelentette be, hogy a következő években végigjárja Magyarországot, minden megyébe ellátogat.

Győr-Moson-Sopron megyébe látogatott a köztársasági elnök
A köztársasági elnök Győr-Moson-Sopron megyében nemcsak a megyeszékhelyre, hanem Lipótra és Mosonmagyaróvárra is ellátogatott
Fotó: Facebook/Novák Katalin

A mosonmagyaróváriak meghívására elsőként Győr-Moson-Sopron megyébe látogatott azért, hogy közösen emlékezzen az 56-os sortűz áldozataira az ott élő és dolgozó emberekkel.

A vidékjárás első állomása Győrbe vezetett, ahol Horváth Péterrel, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével találkozott.

Az államfő Facebook-oldalán szerdán közzétett bejegyzés szerint egyetértettek abban, hogy „mielőbb megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében”.

Novák Katalin közölte: háromgyermekes édesanyaként és elnökként is az a meggyőződése, hogy „motivált, megbecsült, magas szinten teljesítő pedagógusok kellenek gyerekeink biztos jövőjéhez”.

A köztársasági elnök Győr-Moson-Sopron megyében nemcsak a megyeszékhelyre, hanem Lipótra és Mosonmagyaróvárra is ellátogatott. A Szigetközben fekvő Lipóton találkozott a település polgármesterével, Tóth Péterrel, aki egyben a Lipóti Pékség Kft. alapító tulajdonosa.

...
Novák Katalin Lipóton találkozott a település polgármesterével, Tóth Péterrel, aki egyben a Lipóti Pékség Kft. alapító tulajdonosa
Fotó: Facebook/Novák Katalin

Tóth Péter beszámolt Novák Katalinnak arról, hogyan alapította a céget és milyen fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt időszakban, majd az államfő megtekintette az üzemet is, ahol a pékség Nyugat-Dunántúlra szánt termékeit készítik.

A látogatást követően átsétáltak a szigetközi településen a Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Bencés Általános Iskolához. Útközben Novák Katalin helyiekkel is találkozott, az óvodások pedig verssel köszöntötték.

Az iskolánál Sárai-Szabó Tamás Kelemen perjel, bencés szerzetes fogadta, majd az iskola udvarán a szünetben Novák Katalin rövid ideig játszott és beszélgetett a gyermekekkel.

A hetedik osztályos tanulók egy osztályfőnöki óra részeként angol nyelven, kötetlen hangulatban beszélgethettek az államfővel.

Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Karát kereste fel Novák Katalin, ahol a mosonmagyaróvári felsőfokú képzés történetét, valamint a mosonmagyaróvári vár közelmúltban befejeződött rekonstrukcióját mutatták be.

Novák Katalin szerdán részt vesz és koszorút helyez el az 1956-os mosonmagyaróvári sortűz emlékére szervezett kegyeleti megemlékezésen.

A program záró elemeként a megye egyházi, felsőoktatási, kulturális, egészségügyi, politikai vezetőivel találkozik.

Kapcsolódó írásaink

Novák Katalin: A cél a mielőbbi béke

ĀA V4-eknek van közös mondanivalójuk Európa és a világ számára - Zeman: A V4 bebizonyította müködőképességét - Duda: A nukleáris fegyverekkel való fenyegetés realitássá vált

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom