Belföld

Szentkirályi Alexandra: Gyógyír helyett még mélyebbek lettek a sebek!

Történelmi kihívás előtt áll Európa

Kormányozni sokféleképpen lehet. Mi azt az utat választottuk, hogy ezt az emberekkel együtt tesszük meg – így kezdte Szentkirályi Alexandra legutóbbi Facebook-bejegyzését, amelyben a nemzeti konzultáció jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Szentkirályi Alexandra: Gyógyír helyett még mélyebbek lettek a sebek!
Szentkirályi Alexandra: Töltsük ki minél többen a nemzeti konzultációt!
Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Majd így folytatta a kormányszóvivő a bejegyzést: „Február óta nagyot fordult a világ, az orosz–ukrán háború lokális katonai konfliktusa egy globális energiaválsággá nőtte ki magát, történelmi kihívás elé állítva Európa országait is.”

Kiemelte, a brüsszeli szankciók erre kívántak megoldást nyújtani, de a gyógyír helyett csak még mélyebbek lettek a sebek. Az egekbe emelkedtek az energiaárak, szankciós infláció sújtja a kontinenst, miközben az oroszok rekordbevételt könyvelhetnek el, ami az energiahordozók eladásából származó profitot illeti.

A háború és az elhibázott brüsszeli szankciók árát tehát az emberekkel fizettetik meg. Azokkal, akiket egyszer sem kérdeztek meg, hogy helyesnek tartják-e a Brüsszel által szabott irányt – írta a kormányszóvivő, majd hozzátette:

„Egészen eddig, ugyanis már elkezdődött a nemzeti konzultációs ívek kézbesítése és rövidesen online is elérhető lesz az a hét pontból álló kérdéssor aminek a segítségével olyan egyetértési pontokat alakíthatunk ki, amelyekkel kijavíthatók az elhibázott brüsszeli szankciók.

Töltsük ki minél többen!” – zárta a posztot Szentkirályi Alexandra.

Kapcsolódó írásaink

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás

ĀA háború miatt eddig 800 ezer menekült érkezett hazánkba hosszabb, ők nem csak biztonságra leltek, de biztosítottunk is mindent, ami a mindennapokhoz szükséges számukra - mutatott rá a kormányszóvivő +VIDEÓ