Belföld

Folyamatosan hazudik Brüsszel

Az EU azt ígérte, a szankciók majd arra kényszerítik Oroszországot, hogy befejezze a háborút Ukrajnában – ám a konfliktus tovább terjedt, s nem látni a végét – hangoztatta hétfőn Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője aláhúzta, Brüsszel hazudott, minek nyomán Európa folyamatosan szegényedik.

Folyamatosan hazudik Brüsszel
Simicskó István: A baloldal továbbra is támogatja a szankciókat
Fotó: MH

A magyar kormány rezsicsökkentéssel és munkahelyvédelmi intézkedésekkel elveszi az élét a háborús válság okozta legsúlyosabb gazdasági következményeknek, és minden lehetséges eszközzel azért küzd, hogy az elhibázott szankciós politikát megváltoztassa, vagy legalábbis hazánk számára kedvezőbb feltételeket harcoljon ki – közölte tegnap Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője aláhúzta, a baloldal ezzel szemben támogatja a szankciókat, sőt, újabbakat követel, és ahelyett, hogy csökkentenék az emberek terheit, ismét megszorítanak, ahogy válságban a Gyurcsány-Bajnai kormányok is tették annak idején.

Simicskó István felidézte, Újbuda baloldali vezetése mindeközben drasztikus áremelésekről döntött, felemelte a gyermekétkeztetés- és az idősek ellátásának díjait, és a szociális ellátás is sokkal többe fog kerülni ezentúl. Miközben a baloldali ellenzék a brüsszeli szólamokat ismételgeti, az újbudai városvezetés úgy gondolja, hogy a kerületi polgároknak többet kell fizetniük, mert a szankciók miatt az önkormányzat terhei megnőttek, és így kevesebb pénzt tudnak elherdálni – húzta alá.

Brüsszel azt ígérte, a szankciók majd arra kényszerítik Oroszországot, hogy fejezze be a háborút Ukrajnában – ám a fegyveres konfliktus csak elmélyült és nem látni a végét – írta Simicskó István. Brüsszel azt is ígérte, hogy az energiát nem sújtja szankcióval, mégis megtette. Hazudott, és elhibázott döntésének az az eredménye, hogy Európa elszegényedik, versenyképessége csökken, energiaválság alakult ki és az infláció miatt az élelmiszerárak is kilőttek – tette hozzá a frakcióvezető.

Kapcsolódó írásaink

„Gyurcsány adja az ütemet a baloldalon"

ĀDömötör Csaba: A DK elnöke volt az, aki közölte Márki-Zay Péterrel, hogy nem lehet frakciója, ő teremtette le Karácsony Gergelyt a b betűs szóval Márki-Zay miatt, ő zárta ki Márki-Zay Pétert az Elnökök csoportból