Belföld

1956 híd a múlt és a jelen között

Senki nem tudhatja jobban, mi jó nekünk és mire van szükségünk, mint mi magunk – hangoztatta Varga Mihály a Pénzügyminisztérium október 23. alkalmából rendezett ünnepségén. A tárcavezető a Magyar Gazdaságért elismerést, Lónyay Díjakat, illetve elismerő okleveleket adott át.

1956 híd a múlt és a jelen között
Varga Mihály: Az 56-os események tanulságai még ma is igazak
Fotó: Purger Tamás/MH

Az 1956-os események tanulságai még ma is igazak, azaz senki nem tudhatja jobban, mi jó nekünk és mire van szükségünk, mint mi magunk – egyebek mellett erről is beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter a tárca központi, október 23. alkalmából rendezett ünnepségén Budapesten. Aláhúzta, ezért hiszünk mi inkább a nemzetállamokban, mint egy újabb birodalomban.

Aláhúzta, azt gondoljuk, hogy az igazságot nem lehet exportálni, a legjobb válasz pedig minden kérdésre ott születik, ahol az felvetődött. Rámutatott, hogy a kommunizmus elszámította magát, és abba bukott bele, hogy egy távoli tervezőasztalnál kívánta megkonstruálni az ideális társadalmat, az ideális emberi viselkedést, ízlést, gondolkodást és közvéleményt.

Varga Mihály a Magyar Gazdaságért díjat Gulyás Istvánnak, a Félegyházi Pékség Kft. tulajdonos-cégvezetőjének adta át, Lónyay Díjat tízen, miniszteri elismerő oklevelet harminchatan vehettek át.

Kapcsolódó írásaink