Belföld

Fidesz: a szankciópárti baloldal brutális rezsiemelést és munkanélküliséget hozna

A szankciópárti baloldal brutális rezsiemelést és munkanélküliséget hozna – reagált a Fidesz Dávid Ferenc (DK) szombati, a kis- és közepes vállalkozások rezsitámogatásával kapcsolatos nyilatkozatára.

Fidesz: a szankciópárti baloldal brutális rezsiemelést és munkanélküliséget hozna
A Fidesz szerint a baloldal brutális rezsiemelést és tömeges munkanélküliséget hozna az országra
Fotó: MH/Kövesdi Andrea

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: a baloldal által támogatott szankciók miatt más európai országokban a magyar energiaárak sokszorosát fizetik a családok és a vállalkozások.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően a magyar családok kapják a legolcsóbban a földgázt és a második legolcsóbban az áramot – hangsúlyozta a Fidesz, hozzátéve: a vállalkozásoknak pedig rezsitámogatási program indult, hogy megvédjék a munkahelyeket.

A Fidesz szerint a baloldal azonban brutális rezsiemelést és tömeges munkanélküliséget hozna az országra, mert az Európát kivéreztető brüsszeli szankciók pártján áll. Ezért is fontos, hogy minél többen kitöltsék a szankciókról szóló nemzeti konzultációt, mert a szankciós válságnak csak közös fellépéssel tudunk véget vetni – írták a közleményben.

A DK-s Dávid Ferenc online sajtótájékoztatóján azt kérte, tegyék szektorsemlegessé a kis- és közepes vállalkozások rezsitámogatását. Az ellenzéki párt parlamenti képviselője, gazdasági árnyékminisztere azt is javasolta, hogy a kkv-k rezsitámogatását ne három, hanem hat hónapig folyósítsák.

Kapcsolódó írásaink