Belföld

 A kormány védi a családokat a háborús inflációval szemben

A magyar kormány Európában egyedülálló módon rezsicsökkentéssel, élelmiszerárstoppal, benzinárstoppal, kamatstoppal, a családtámogatások és a nyugdíjak értékének megőrzésével védi a családokat

A Pénzügyminisztérium arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány a háború nyomán kialakuló energiaválság és az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt kialakuló infláció során milyen eszközökkel védi a családokat.

 A kormány védi a családokat a háborús inflációval szemben
A benzinárstop nem csupán az inflációt csökkenti, de rengeteg család helyzetét teszi könnyebbé
Fotó: MH

Az orosz–ukrán háború, az annak nyomán kialakuló energiaválság és az elhibázott brüsszeli szankciós politika egész Európa gazdaságát válságba taszítja. A szankciók a háborúhoz közel eső országokban emelték fel leginkább az árakat. A magyar kormány Európában egyedülálló módon rezsicsökkentéssel, élelmiszerárstoppal, benzinárstoppal, kamatstoppal, a családtámogatások és a nyugdíjak értékének megőrzésével védi a családokat – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) kedden.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) keddi adatai szerint szeptemberben átlagosan 20,1 százalékos inflációt mértek éves alapon – emlékeztetnek a közleményben. Közölték: a kormány célja, hogy a háborús inflációval szemben megvédje a magyar családokat, ezért döntött a rezsicsökkentés fenntartásáról, a benzinárstop, a kamatstop és az élelmiszerárstop meghosszabbításáról. A nyugdíjasokat védi, hogy a költségvetés a szankciós válság ellenére is biztosítja az inflációs nyugdíjkiegészítés, a nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj kifizetéséhez szükséges forrásokat. A rekordmagas foglalkoztatás, az alacsony munkanélküliség és a folyamatosan emelkedő bérek is hozzájárulnak a háborús infláció kedvezőtlen hatásainak mérsékléséhez – írta a PM.

Kapcsolódó írásaink