Belföld

Kutnyánszky Zsolt: népszerű a vidéki álláskeresők felvételére ösztönző program

Tízmillió kattintás fölött a Munka.hu foglalkoztatási portál

Már csaknem tizenegymillió alkalommal keresték fel a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat két éve megújított hivatalos honlapjának nyitó- és aloldalait. Az egyszerűen átlátható szerkezetű, folyamatosan frissülő felületen jelenleg is számos elhelyezkedést, munkavállalást támogató programról tájékozódhatnak a munkaadók és álláskeresők – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Technológiai Minisztérium (TIM).

Kutnyánszky Zsolt: népszerű a vidéki álláskeresők felvételére ösztönző program
Kutnyánszky Zsolt iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkár
Fotó: Kormany.hu

A munkaerőpiaccal kapcsolatos hasznos információkat 2020 áprilisa óta érhetik el az érdeklődők a tartalmában, kinézetében és használhatóságában is korszerűbb honlapon. A Munka.hu tavaly nyáron jutott el ötmillió látogatásig, egy évre rá megduplázta az oldalletöltések számát. A foglalkoztatási portált egy-egy idei szeptemberi hétköznapon átlagosan mintegy négyezren lapozták fel.

A felület nemcsak asztali számítógépről, hanem okostelefonról is felhasználóbarát módon érhető el, könnyű olvashatóság és egyszerű navigáció jellemzi. Önálló menüpontban böngészhetők itt a hazai munkaerőpiacot részletesen bemutató statisztikák, elemzések. A látogatókat számos további eszköz segíti: például térképes kereső az illetékes foglalkoztatási osztály megtalálásában vagy kalkulátor az álláskeresési járadék várható összegének kiszámolásában.

Kutnyánszky Zsolt iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkár elmondta: „A portál naprakész tájékoztatást kínál az elérhető foglalkoztatási intézkedésekről, támogatásokról és az igényelhető ellátásokról is. Az aktuális programok közül a legnépszerűbb a vállalkozások regionális munkaerő-támogatása, amely a vidéki álláskeresők felvételére ösztönzi a cégeket.

A foglalkoztatók eddig több mint 6700 munkavállaló után igényeltek összesen 5,7 milliárd forint bérköltség-hozzájárulást. Tízből hét kérelem esetében már a kedvező támogatási döntések is megszülettek. Az augusztus közepén megnyílt pályázati lehetőség így másfél hónap alatt közel ötezer álláskeresőt segített kenyérkeresethez jutni.”

Kapcsolódó írásaink

Megújul a Munkahelyvédelmi Akcióterv

ĀMegjelenik a visszatérők kategória, amelyben nem előfeltétel a regisztrált álláskeresés, így az inaktívak foglalkoztatásakor is lesz lehetőség kedvezményre – mondta Csomós Balázs