Belföld

Mintegy kétmilliárd forint Hatvan térségébe

Kilenc település mintegy kétmilliárd forint TOP Plusz pályázati pénzt nyert

Kilenc településre újabb csaknem kétmilliárd forintos fejlesztési csomag érkezik a Területi Operatív Program Plusz nyertes pályázatai nyomán. Heves 3 országgyűlési képviselője Szabó Zsolt a települések polgármestereivel jelentette be a fejlesztési forrást – írta a Hatvan Online portál.

Mintegy kétmilliárd forint Hatvan térségébe
Szabó Zsolt országgyűlési képviselő
Fotó: MH

Mind a kilenc településen régi vágy valósulhat meg – kezdte Szabó Zsolt a térség országgyűlési képviselője. Mintegy kétmilliárd forintról beszélünk, aminek nagyon örülünk, ez azonban csak az első fecske, amit ugyanilyen pályázati csomagok követnek majd – tette hozzá a politikus. Köszönetet mondott a magyar kormánynak és az Európai Uniónak a támogatásért – derül ki a Hatvan Online portál cikkéből.

Kifejtették, Lőrinciben a Vörösmajorig biztonságos kerékpárutat, járdát alakítanak ki körülbelül két kilométer hosszan, Petőfibánya irányából mintegy 200 millió forint értékben. A Vörösmajorban a középiskola mellett több gyár is van, ezért is fontos összekötni a kerékpárutat Petőfibánya felől. A terület munkába és iskolába járás végett két keréken is könnyedén megközelíthető lesz.

Hozzátették, Szűcsi is nyertese a TOP Plusz pályázatoknak, 70 millió forintot nyertek el a csapadékvíz-elvezetés beruházás folytatásaként nyílt- és zárt árkok kialakítására.

A kapott 70 millió forintos támogatásból Nagykökényesen úgy szeretnék fejleszteni a megújult Dessewffy-kúria parkját, hogy még közelebb hozzák a gyerekeket a természethez – olvasható a portálon.

Kerekharaszt a kulturális élet fellendítésében nagyon nagyot léphet előre, új multifunkcionális művelődési házat hozhatnak létre mintegy 400 millió forintért.

A tájékoztató szerint, Csány település szívét, a településközpontot is szépen rendezetté tudják tenni, zöldterületet és parkolókat is ki tudnak alakítani a 70 millió forintos támogatásból.

Atkáron a Jókai utcában régebbi probléma volt a csapadékvíz-elvezetése, továbbá az újonnan létesült utcában is ki tudják építeni a csapadékvíz-elvezető rendszert a 70 millió forintos támogatással – fűzték hozzá.

A karácsondi művelődési házként funkcionáló kastélyban élhető közösségi teret alakítanak ki, megújulnak a vizesblokkok, a belső nyílászárók, a színpad, kifestenek, egyes helyiségeket átmozgatnak.

Nagyfügeden pedig két célt is megvalósíthatnak az elnyert 140 millió forintos támogatással. A hetvenes években épült művelődési házat korszerűsítik belülről, amely által költséghatékonyabban tudják majd azt működtetni, illetve a település belterületén kerékpárutat alakítanak ki.

Horton pedig a régi, rossz tervezésű művelődési ház helyett egy komplett új művelődési házat fognak építeni mintegy 650 millió forintos támogatással – olvasható a Hatvan Online portálon.

Kapcsolódó írásaink