Belföld

Hollik: A baloldal a szankciók ügyében is Brüsszel álláspontját képviseli

A bevezetett szankciók óriási károkat okoznak a gazdaságban

A baloldal a szankciók ügyében is Brüsszel álláspontját képviseli – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik: A baloldal a szankciók ügyében is Brüsszel álláspontját képviseli
Hollik: A nemzeti érdek képviseletéhez minél szélesebb körű egyetértésre és támogatásra van szükség - hívta fel a figyelmet a Fidesz kommunikációs igazgatója, arra kérve mindenkit, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hollik István közölte: Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy a bevezetett szankciók óriási károkat okoznak a gazdaságban. Sajnos – tette hozzá - Brüsszelben továbbra is azon dolgoznak, hogy további szankciókat vezessenek be, nyolcadik szankciós csomagon gondolkodnak és uniós gázárspkában.

„Ez egyet jelent a gázszankcióval” – hangoztatta a kormánypárti politikus, aki szerint ez az átgondolatlan terv tovább mélyítené az egyébként is mély válságot és az európai állampolgárokkal fizettetné meg a háború árát.

Hollik István kiemelte: az újabb szankciós terveket aktívan támogatja a magyar baloldal annak ellenére, hogy az újabb korlátozó intézkedések bevezetése veszélyeztetné Magyarország energiaellátását és a magyar emberek munkahelyeit is.

„A baloldalt azonban ez hidegen hagyja” – fogalmazott, majd felidézte: a baloldal korábban is kijelentette, hogy szankciók pártján áll.

Hollik István példaként említette, hogy Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője szerint a kivetett szankciók működnek. Emlékeztetett arra is, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke a gazdasági szankciókat a leghatékonyabb eszköznek nevezte. A baloldal a migrációhoz hasonlóan, a szankciók ügyében is Brüsszel álláspontját képviseli, nem a magyar emberekét – összegzett.

Hollik István kiemelte: A kormány soha nem fog támogatni olyan szankciós javaslatokat, amelyek veszélybe sodorják Magyarország energiaellátását, a magyar gazdaságot és a családokat.

A nemzeti érdek képviseletéhez minél szélesebb körű egyetértésre és támogatásra van szükség – hívta fel a figyelmet a Fidesz kommunikációs igazgatója, arra kérve mindenkit, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt.
 

Kapcsolódó írásaink