Belföld

A baloldal az uniós források ellen dolgozik

Hidvéghi: A baloldali EP-képviselők azt akarják, hogy ne jussanak el a magyar emberekhez az uniós források

A baloldal európai parlamenti képviselők politikai támadásokban érdekeltek, és abban, hogy a magyar emberekhez ne jussanak el az uniós források – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője kedden Strasbourgban.

A baloldal az uniós források ellen dolgozik
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Hidvéghi, az Európai Parlament plenáris ülésének vitáját követően – amely a Magyarországnak szánt uniós források befagyasztásáról szóló, jogállamisági aggályokra alapozott és az uniós költségvetés védelmét célzó európai bizottsági javaslatról szólt – magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: az a tény, hogy Magyarország és az Európai Bizottság között megállapodás született az uniós pénzekről, zavarja a baloldalt, köztük a magyar baloldal EP-képviselőit.

Kijelentette: miközben az ukrajnai háború és az elhibázott európai szankciók miatt az energiaárak az egekbe szöktek, vágtat az infláció, munkanélküliség és súlyos gazdasági recesszió fenyeget, az Európai Parlament szélsőséges baloldali képviselői folytatják az ideológiai zsarolást és hadjáratot, a vádaskodást, a hazudozást, hogy megakadályozzák Magyarország és az Európai Bizottság megállapodását az országnak járó uniós forrásokról.

Háborús helyzetben, szankciók okozta gazdasági gondok idején összefogásra, egymás iránti tiszteletre és együttműködésre van szükség – jelentette ki a fideszes EP-képviselő, majd úgy fogalmazott: „Olyan döntések meghozatalára van szükség, amelyek az európaiak érdekét, nem pedig a széthúzást szolgálják.”

Az EP „szélsőséges baloldali képviselői” évek óta mást sem tesznek, mint támadnak minden keresztény–konzervatív, nemzeti politikát folytató kormányt. Magyarország mellett támadják Lengyelországot és a még meg sem alakult olasz jobboldali kormányt – hívta fel a figyelmet.
„Mindez szégyenletes, ezért ezt sok millió európai polgár nevében határozottan visszautasítom” – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Kapcsolódó írásaink