Belföld

Menczer Tamás: Magyarországnak ismét van futballja

A magyaroknak különleges a kötődésük a labdarúgáshoz. Valaha a világ legjobbjai között voltunk, és joggal érezzük azt, hogy ott van a helyünk elöl most is.

Menczer Tamás: Magyarországnak ismét van futballja
Focitörténelem: Németország-Magyarország 0–1
Fotó: Illyés Tibor/ MTI

Hazánk olyan ország, amelynek ismét van futballja – hangsúlyozta Menczer Tamás vasárnap, a European Teqball Tour budapesti állomásának ünnepélyes megnyitóján. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára emlékeztetett, sikeres a nemzeti csapatunk, láthatjuk a teltházas stadionokat és az ünneplő embereket, s a fiatalok pedig ma már nemcsak Ronaldinhók vagy Ronaldók akarnak lenni, hanem Szalai Ádámok, Szalai Attilák, Nagy Ádámok, Schäfer Andrások és így tovább.

Az államtitkár megjegyezte, a magyaroknak különleges a kötődésük a labdarúgáshoz, hiszen valaha a világ legjobbjai között voltunk, és joggal érezzük azt, hogy ott van a helyünk elöl ma is. Harminc évig a „pokolban volt” a hazai futball, felnőtt egy generáció, amely szinte csak vereségekkel találkozott, és évtizedeken keresztül azt látta, hogy a világ leggyengébb csapataitól is félnie kellett.

Ezek után azt átélni, hogy kijutottunk Európa-bajnokságokra és a világ legjobb csapatai ellen értünk el kiváló eredményeket, vagy ahogyan a közelmúltban győzni tudtunk, ez egészen elképesztő – fogalmazott Menczer Tamás. Egyben úgy vélte, a magyar szurkolók a legjobbak, akik tizenkettedik emberként segítik a csapatot.

A teqballról szólva Menczer Tamás megjegyezte, feltalálásával a magyarok újra megmutatták, amire senki más nem volt képes a világon. Hozzáfűzte, ez egy fantasztikus játék, amely ma már nemcsak egy kísérő rendezvény, a cél pedig, hogy bekerüljön az olimpia programjába.

A budapesti esemény sztárvendége a sportág nagykövete, a brazilok korábbi világklasszis futballistája, Ronaldinho volt. A szupersztárnak számító sportolót a hátsó bejáratnál óriási rajongótábor várta és csak testőrsége segítségével tudott bejutni az épületbe a fényképre vagy aláírásra vadászó szurkolók között.

Kapcsolódó írásaink