Belföld

Dollárbaloldali praktikák a múltból

Egy jól bejáratott módszertan és kapcsolatrendszer eredménye volt a rendszerváltás óta példátlan külföldi befolyásolási kísérlet. Az akció során csaknem kétmilliárd forintnak megfelelő amerikai dollárral finanszírozták a hazai baloldal választási kampányát.

Dollárbaloldali praktikák a múltból
Baloldaliak egymás közt – Korányi és Karácsony közös fotón
Fotó: Karácson Gergely közösségi oldala

Hosszabb cikkben rántja le a leplet az Origó a dollárbaloldal múltbéli praktikáiról. Az orgánum a globális balliberális hálózat működésére világít rá Karácsony Gergely főtanácsadójának, Korányi Dávidnak a tevékenységén keresztül, aki az Action for Democracy nevű amerikai szervezet által közvetítette a guruló dollárokat a baloldali kampányba.

A szervezet hazánk mellett több másik államban, így Olaszországban és Brazíliában is pénzügyi támogatásokkal próbálta kormányra segíteni a balliberálisokat. Mérlegük eddig kettőből semmi, ugyanis 2022-ben Magyarország után Olaszországban is súlyos vereséget szenvedtek az általuk pénzelt körök.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom