Belföld

Pécs baloldali városvezetése másokra mutogat és rohamléptekben adósítja el Pécset

A jelenlegi rendkívüli háborús gazdasági helyzetben különösen szükség lenne arra, hogy a városvezetés felelős döntéseket hozzon

Péterffy Attiláék egy kamatmentes, sokéves részletfizetési lehetőséget biztosító állami támogatás visszafizetése miatt kiabálták ma tele a sajtót, de arról mélyen hallgatnak, hogy három éves ténykedésük miatt ma a város nagyobb adóssággal rendelkezik, mint mikor átvehették az önkormányzatot - áll a pécsi Fidesz Magyar Hírlaphoz eljuttatott közleményében.

Pécs baloldali városvezetése másokra mutogat és rohamléptekben adósítja el Pécset
Péterffy Attila, Pécs polgármestere
Fotó: peterffyattila.hu

Három év sem kellett nekik, hogy 9 milliárd forinttal eladósítsák Pécset - írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a pécsi Fidesz. Hozzátették, ennyi hitelt vettek fel, azaz többet, mint amennyivel az önkormányzat 2019-ben rendelkezett. Nem csoda, hogy ma csak hitelből épülhet bármi Pécsen, hiszen a baloldal olyan pénzéhséggel látott neki a város kasszájának a kifosztásához, mint a szocialista csokitolvajok „fénykorukban” - hívták fel a figyelmet.

Kiemelték, Péterffyék százmilliókkal tömték ki politikus, üzleti és ügyvéd barátaikat, ennyit költöttek hasznavehetetlen tanulmányokra, koncepciókra, miközben egyetlen épkézláb városfejlesztési ötlettel sem álltak a pécsiek elé.

Megjegyezték, most éppen megint a kormány a hibás azért, mert a baloldali városvezetés egyetlen javaslatot sem fogadott el azok közül, amelyeket a kormányzat felkínált nekik annak érdekében, hogy idén ne kelljen pénzben törlesztenie a városnak. A segítő kéz elfogadása helyett azonban Péterffyék újra a mutyit választották: például a Dél-Kom Kft.-be is százmilliós pluszpénzért ültették be a haverjaikat néhány hete - írták.

Emlékeztettek, a baloldal semmit nem tanult a 2010 előtti időszakból: ha hatalomra kerülnek tönkreteszik a várost, közben magukat busásan megjutalmazzák, közben pedig másokat okolnak saját alkalmatlanságukért.

Most, a jelenlegi rendkívüli háborús gazdasági helyzetben különösen szükség lenne arra, hogy a városvezetés felelős döntéseket hozzon és a pécsiek érdekét képviselje. Felhívják a figyelmet, a Facebook városvezetés nem lesz elég a Pécs előtt álló kihívások leküzdésére. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom