Belföld

Október 14-én temetik Wittner Máriát

Wittner Máriát az Országgyűlés és a Fidesz-frakció saját halottjának tekinti

Október 14-én délben a Dunakeszi temetőben vesznek végső búcsút Wittner Mária 1956-os szabadságharcostól – tájékoztatta az Országgyűlés sajtóirodája pénteken az MTI-t.

Október 14-én temetik Wittner Máriát
85 éves korában elhunyt Wittner Mária '56-os szabadságharcos
Fotó: Facebook

Wittner Mária, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével, a Szent István-díjjal, az Emberi Méltóságért díjjal kitüntetett, Dunakeszi, Csepel és Józsefváros díszpolgára, volt országgyűlési képviselő életének 86. évében, szeptember 14-én hunyt el.

A Dunakeszi temető ravatalozójánál tartott búcsúztatást követően a hamvakat szűk családi körben helyezik végső nyugalomra – írták.

Wittner Máriát az Országgyűlés és a Fidesz-frakció saját halottjának tekinti.

A búcsúztatásra érkezőket a szervezők arra kérik, hogy kegyeletüket egy szál fehér rózsával róják le.

A búcsúszertartás a gyászoló család kérésére nem sajtónyilvános, arról kizárólag az MTVA készíthet képeket és hangfelvételeket – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom