Belföld

Dobrev Klárát indíthatja a baloldal a főpolgármesteri címért

Amennyiben Gyurcsány Ferencék nemcsak zsarolni akarják Karácsony Gergelyt, hanem valóban saját főpolgármester-jelöltet állítanak, az kizárólag Dobrev Klára lehet – értesült a Magyar Nemzet.

Dobrev Klárát indíthatja a baloldal a főpolgármesteri címért
Karácsony Gergely és Dobrev Klára riválisok lehetnek
Fotó: MH/Purger Tamás

Dobrev Klára akár főpolgármester-jelölt is lehet – állították egybehangzóan a Magyar Nemzetnek a baloldal belső ügyeire rálátó forrásai Gyurcsány Ferenc minapi sejtelmes kijelentésével kapcsolatban, miszerint „nem alapértelmezett”, hogy Karácsony Gergelyt támogatják a 2024-es önkormányzati választáson.

Két okból is reális forgatókönyv lehet ez, egyik hogy a miniszterelnökség helyett inkább a főpolgármesteri szék a reális Gyurcsányné és a DK számára, emellett egyedül ő van azonos súlycsoportban a jelenlegi főpolgármesterrel népszerűség tekintetében, de egyszerű zsarolás is lehet ez az egész.

Egy másik vagy inkább harmadik forgatókönyv szerint Dobrev a DK, Karácsony pedig a Párbeszéd EP-listavezetői is lesznek egyúttal 2024-ben – ha pedig esetleg nyerne, Gyurcsány Ferenc felesége a főpolgármesterséget választaná az EP-képviselőség helyett – írja a lap.

Kapcsolódó írásaink