Belföld

Átadták a négycsillagos Hungarikum Hotelt Lakiteleken

Átadták a kiemelt kormányzati beruházásként megvalósult négycsillagos Hungarikum Hotelt pénteken a Lakiteleki Népfőiskola területén.

Átadták a négycsillagos Hungarikum Hotelt Lakiteleken
Az épületet egy Makovecz-tanítvány, Tamás Gábor főépítész tervezte
Fotó: hungarikumliget.hu

Az eseményen Lezsák Sándor, a népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: a Hungarikum Hotel 79 szobás superior szálloda, a népfőiskola és Lakitelek ékköve.

Lezsákné Sütő Gabriella, a népfőiskola igazgatója kiemelte: a mintegy 8 milliárd forintos állami támogatásból 2 év alatt felépült szálloda, amely hasznosítja a helyi termálvízből adódó lehetőségeket is, 80 új munkahelyet teremtett. Célja a népfőiskolai hálózat támogatása, a szervezet önfenntartóvá tétele.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: ma már egy népes, csaknem 300 fős csapat gondoskodik a Hungarikum Liget mintegy 40 létesítményének működtetéséről, fenntartásáról. Velük szemben ugyancsak nagy a felelősségük munkáltatóként, hiszen vonzó és egyben az eredeti elképzeléseket szolgáló munkakörülményeket kell biztosítaniuk minden kollégájuknak.

Lezsákné Sütő Gabriella elmondta: az új épületet egy Makovecz-tanítvány, Tamás Gábor főépítész tervezte. A komplexum szokatlan formája ölelő kart szimbolizál, és nem csupán formájában, de tartalmában is megjeleníti a magyar értékeket, a nemzet csúcsteljesítményeit, hozzájárulva ezzel a honi hagyományok és értékek széleskörű megismertetéséhez, a nemzeti összetartozás erősítéséhez.

Tájékoztatása szerint a szobák egy-egy hungarikumról kapták nevüket, a hotel hangulata pedig klasszikus eleganciát tükröz, amelyet modern technológiai megoldások ötvöznek.

Jövőbeni szándékaik egyike a gyógyszálló minősítés megszerzése, továbbá 2023-ban várhatóan egy új, 1000 fő befogadására alkalmas rendezvénycsarnok is elkészül a hotel közelében tette hozzá, megjegyezve: hamarosan TB-támogatott betegek számára is igénybe vehető lesz a szálloda.

A 26 hektáros Hungarikum Liget minden létesítményét termálvízzel fűtik, és terveik között szerepel a területen egy napelempark kialakítása is mondta az igazgató.

Kapcsolódó írásaink